Geplaatst op

V anuit Puerto Natales in Chili rijden we de grens over richting het Argentijnse Patagonië en voert de reis ons naar El Calafate, grenzend aan Lago Argentino. We duiken in de steppe van El Calafate tot we onze bestemming bereiken; EOLO - Relais & Chateaux.

Tijdens een wandeling vanuit de lodge waande we ons in oogverblindende natuur

Eenmaal in de lodge valt er een rust over ons heen. De medewerkers van EOLO brengen onze bagage naar de kamer en we worden getrakteerd op een hapje en een drankje. We hebben een aantal Relais & Chateaux hotels mogen ervaren en we kunnen zeggen dat we fan zijn geworden van deze keten. Eerst La Bamba op de pampas van Argentinië en nu EOLO in El Calafate in het Patagonische gedeelte van Argentinië. Beide kenmerken zich door de huiselijke sfeer, vriendelijkheid van medewerkers, luxe en comfort en de ligging is uitzonderlijk. Na een aantal dagen voel je je als herboren.

Het doel van EOLO is zowel eenvoudig als verfijnd. De dagen die we bij EOLO hebben doorgebracht hebben ons de wereld met nieuwe ogen laten zien en een hernieuwd gevoel van verwondering gebracht. Je voelt de spirit van Patagonië om je heen.

De lodge ligt op het land waar de eerste creoolse en Europese immigranten van het gebied aanvankelijk voet aan wal zetten. Je kunt niet anders dan de aura van avontuur voelen die de duizenden reizigers die door dit gebied hebben gereisd zijn achtergelaten. De ligging en omgeving is een beleving op zich.

Het hotel is gunstig gelegen, halverwege tussen de stad El Calafate en het nationale park Los Glaciares, maar toch ver verwijderd van de drukte van de toeristische activiteit in de omgeving. De 10.000 hectare grond is een paradijs voor paardrijden, mountainbiken, wandelen, vogels kijken en natuurlijk om heerlijk te genieten van de subtiele elegantie van de inrichting. Warm, klassiek en huiselijk.

Overal waar je in de lodge zit of loopt kijk je op de prachtige panorama zichten. We konden de eindeloze horizon bewonderen en gaven onszelf over aan de rust van de uitgestrektheid van de natuurlijke omgeving. Dit in combinatie met het comfort van het hotel maakt het een bijzonder en onvergetelijke ervaring. De zonsopkomsten en -ondergangen, de opkomende maan, de oneindige kleuren van de lucht: alles is zichtbaar vanaf het bed, het restaurant of een van de andere gemeenschappelijke ruimtes in het hotel die aan de binnenkant de dominante eenvoud van de buitenkant nabootsen.

Tijdens ons verblijf hebben we een prachtige wandeling gemaakt en genoten van de heerlijk gastronomie. De culinaire gerechten in combinatie met de Argentijnse wijnen die door de sommelier werden geadviseerd waren verrukkelijk.

We hebben onze belevingen in een nieuwe video samengevat. De video geeft een impressie van de inspirerende omgeving in El Calafate en het exclusieve verblijf EOLO. Bekijk de video en laat je inspreren. Wie weet wordt dit jouw volgende reis.Wil je nog meer reisinspiratie? Check dan het YouTube kanaal van Talisman.

Geniet van je dag, volg je droom en tot volgende week. Adios!

Angela & Tino

Dutch Nomad Couple