Geplaatst op

H oe ver is het rijden? En komen we wel iets tegen onderweg om wat te drinken? We konden het maar niet inschatten, die roadtrip van Adelaide naar Arkaba Conservancy in the Outback van Zuid Australia. We bestookten Monica met vragen en ze had helemaal gelijk, zowel de heen- als terugreis (verschillende routes) was heel goed te doen en een bijzondere ervaring!

Wij hebben een scenic flight in een Cessna gemaakt over bergkammen en rode woestijn van 45 minuten. Adembenemend!

De rust, leegte en oneindige vergezichten is iets wat wij op deze schaal niet kennen. En ook de mini dorpjes, waar je uit bent voordat je door hebt dat het een plaatsje is, hebben een blijvende indruk achtergelaten. Hier heeft de tijd letterlijk stil gestaan. Wat zal ik zeggen, drink een koffietje bij de General Store in Georgetown. En nee, dit is geen filmdecor maar Outback realiteit. Zie ik daar Coca Cola flesjes staan uit de jaren '30?

Arkaba is ongeveer 4,5 uur rijden vanaf Adelaide, een verlaten weg waar je af en toe een tegenligger voorbij ziet komen. Spotify aan en gaan.

Onderweg veel gele waarschuwingsborden voor overstekende kangoeroes. Het is erg naar dode kangoeroes langs de weg te zien liggen, helaas best veel. De bewoners zijn het gewend maar ook zij zorgen ervoor om niet tijdens zonsopgang of eind van de dag te gaan rijden als de kangoeroes actief worden. Kangoeroes houden niet van hitte - ze kunnen niet zweten - en komen te voorschijn als het minder warm is. Laatste stop voor benzine en chai latte (overal te krijgen Down Under) is Hawker, daarna nog een half uurtje voordat we aan de linkerkant het bord Arkaba zien staan.

Arkaba is een van de Luxury Lodges of Australia en luxe ligt hier niet perse in een 5* kamer maar meer nadruk op de luxe van oneindige natuur en zeer betrokken rangers. Een ongelooflijk groot gebied in de Flinders Ranges hebben we tot onze beschikking. Net als in Afrika gaan we s ochtends vroeg en eind van de dag op Safari. Kangoeroes, emu's, veel vogels en prachtige bomen. Indrukwekkend zijn de 'Red Gums', een eucalyptus soort waarvan sommige meer dan 600 jaar oud zijn.

Naast de dagelijkse safari - met jeep of wandelend - zijn er ook excursies te boeken. Wij hebben een scenic flight in een Cessna gemaakt over bergkammen en rode woestijn van 45 minuten. Adembenemend!

Na terugkomst worden we steevast opgewacht door de vriendelijke staff met een huisgemaakt drankje en verkoelingsdoekje. Eenmaal binnen staat elke dag de uitnodigende community tafel klaar, waar we samen met de andere gasten niet kunnen niet wachten wat chef Luke nu weer voor ons bereid heeft. Culinaire hoogstandjes die in een trendy restaurant in Hong Kong niet zouden misstaan.

Voor Arkaba geldt: het gaat hier om de reis er naar toe én de bestemming. Een onvergetelijke ervaring die we niet hadden willen missen op onze 5-weekse reis door Australië.