Geplaatst op

T er ere van het 30 jarige bestaan van Talisman hebben onze reisspecialisten drie keer 10 accommodaties uit ons aanbod geselecteerd, 30 in totaal dus. Al deze accommodaties zijn stuk voor stuk uniek en delen we graag met jullie. In deze blog komen 10 avontuurlijke accommodaties aan bod, van spannende glamping avonturen in Peru en Argentinië tot aan een afgelegen eiland verblijf in Australië en van een safari in Tanzania tot aan een luxe lodge in de avontuurlijke Amazone. Al deze verblijven zijn stuk voor stuk perfect voor de avontuurlijke reizigers onder ons. Onze reisspecialisten weten precies de juiste mate aan avontuur voor je te selecteren. Met onze avontuurlijke accommodaties kan het allemaal!

1. Skylodge Adventure Suites, Peru

Peru staat natuurlijk vooral bekend om de Machu Picchu, maar ook buiten dat valt er hier genoeg avontuurlijks te beleven! Want wat dacht je van een verblijf bij Skylodge Adventure Suites? Dit is zonder twijfel de meest avontuurlijke accommodatie in het aanbod van Talisman. Je slaapt hier namelijk in een compleet transparante, hangende slaapkamer en vanaf je bed heb je 360 graden uitzicht op de imposante vallei onder je. Om bij je kamer te komen, moet je wel eerst 400 meter via een ferrata omhoog klimmen of je kunt gebruik maken van de ziplines en het bergpad. Perfect voor de echte durfals onder ons.

 

2. Haggerstone Island Resort, Australië

Ook Australië is een goede bestemming wanneer je op zoek bent naar avontuurlijke accommodaties. Neem nou Haggerstone Island Resort. Haggerstone Island Resort ligt op het gelijknamige eiland Haggerstone Island. De reis hiernaartoe is al een avontuur op zich, want je vliegt in twee uur van Cairns naar Haggerstone toe met het groene regenwoud en het prachtige Great Barrier Reef onder je. Wanneer je aankomt bij Haggerstone, ervaar je meteen een oase van rust midden in de ongeschonden natuur. Ondanks de serene rust is er ook genoeg avontuurlijks te beleven op het eiland! Ga vissen op barramundi, snorkel bij het huisrif of breng een bezoek aan het Great Barrier Reef. Slapen doe je in houten huisjes die van alle gemakken voorzien zijn.

 

3. Topas Eco Lodge, Vietnam

Een avontuurlijke bestemming in Vietnam is Sapa. Een fijne en avontuurlijke accommodatie om deze regio te verkennen is Topas Eco Lodge. Wat Topas zo bijzonder maakt, is dat je Sapa vanuit Topas op een authentieke en avontuurlijke manier kunt ervaren, zonder andere toeristen. Sapa is namelijk uitgegroeid tot een zeer populaire bestemming in Vietnam. Topas Eco Lodge ligt echter op ruim een uur rijden van het bekende Sapa. Je komt hier dus echt op een unieke, afgelegen plek met prachtige natuur. Bij Topas Eco Lodge maak je trekkingen door de prachtige omgeving, zoals bergen en rijstterrassen en na een avontuurlijke dag in de natuur, is het tijd om te ontspannen in de infinity pool met uitzicht op de rijstvelden.

4. Shinta Mani Wild, Cambodja

Ook Cambodja kan een zeer avontuurlijke bestemming zijn, zeker als je verblijft bij Shinta Mani Wild. Shinta Mani Wild is een unieke accommodatie waar topdesign gecombineerd wordt met een hoge mate van service en duurzaamheid om de ongerepte wildernis niet te schaden. Hierdoor is Shinta de perfecte plek voor de verwende reiziger met een voorliefde voor natuur. Daarnaast ligt Shinta Mani Wild tussen drie van de oudste natuurparken van Cambodja waardoor er genoeg avontuurlijks te beleven is. Ga voor een boottocht over de rivier of voor een wandeling door de wildernis en laat je bij terugkomst helemaal in de watten leggen door het vriendelijke personeel.

 

5. Pristine Camps, Argentinië

Argentinië is bij uitstek een avontuurlijke bestemming. Denk hiervoor aan het uitgestrekte Patagonië en de hoge bergen van het Andes gebergte. Genoeg ingrediënten voor avontuur dus. Een avontuurlijke accommodatie in Argentinië is Pristine Camps. Pristine Camps ligt in Salinas Grande, één van de meest indrukwekkende landschappen van Argentinië. Je overnacht hier in duurzame, luxe glamping ‘iglo’s’ van glas. Wanneer je bij Pristine Camps verblijft, hoef je dus niets te missen van de sterrenhemel en het schitterende landschap. Overdag ga je samen met een gids op pad om de omgeving te ontdekken. Een verblijf is hier dus één en al avontuur!

 

6. Olakira Migration Camp, Tanzania

Voor de echte natuurliefhebber is Tanzania een must-see en dankzij de vele safari mogelijkheden is het ook een zeer avontuurlijke bestemming. Voel je de adrenaline al door je lichaam stromen als er ineens een metershoge olifant voor je neus staat wanneer je op gamedrive bent? Een fijne accommodatie in Tanzania die zeer geschikt is voor de avontuurlijke reizigers onder ons is Olakira Migration Camp. Olakira Migration Camp is een exclusieve semi permanente lodge in de Serengeti. Éénmaal per jaar verandert de lodge van locatie om als het ware met de wildebeest migratie mee te reizen. Zo staan de tenten van Olakira van half december tot eind maart in het Ndutu deel ten zuiden van de Serengeti en van juni tot eind november staat de lodge juist ten noorden van de Serengeti. Je slaapt hier in één van de negen comfortabele safaritenten met eigen badkamer. Vanuit de tent heb je goed zicht op de Afrikaanse Savanne en met een beetje geluk zie je de zebra’s al grazend voorbij wandelen en hoor je de nachtelijke dierengeluiden uit de bush. Overdag ga je twee keer op game drive en dankzij de hoge concentratie wilde dieren is dit een hele belevenis. Ook is het mogelijk om een waanzinnige ballonsafari over de Serengeti te maken. Olakira mag zich dus met recht een avontuurlijke accommodatie noemen.  

 

7. Anavilhanas Jungle Lodge, Brazilië

De Amazone is één van de meest avontuurlijke bestemmingen ter wereld. Een goede uitvalsbasis om de Amazone te verkennen, is Anavilhanas Jungle Lodge. Analvilhanas Jungle Lodge is de meest exclusieve en comfortabele accommodatie van het gehele Braziliaanse Amazonegebied en is vernoemd naar de wereldberoemde Analvilhanas archipel, een natuurparadijs dat bestaat uit meer dan 400 eilanden. Een verblijf bij Anavilhanas Jungle Lodge draait dan ook om de jungle en om avontuur. Onder begeleiding van een gids trek je er per boot stilletjes op uit om het ontwaken van de jungle mee te maken. Maar ook in de middag en avonduren trek je er op uit om de Amazone beter te leren kennen. Ga op zoek naar kaaimannen en ontdek bijzondere gebieden en dorpen in de omgeving.

 

8. Nimmo Bay Resort, Canada

Nog zo'n avontuurlijke bestemming is Canada. Een avontuurlijk verblijf in het Great Bear Rainforest is Nimmo Bay Resort. Nimmo Bay Resort is een uniek verblijf  en bestaat uit negen comfortabele, houten chalets die één geheel vormen met de natuur. Ontdek per kajak het prachtige landschap en geniet in stilte van het wildlife. Wandel langs spectaculaire watervallen, vaar langs gletsjers en sluit de dag ontspannen af in de warme hottub of bij het kampvuur. Een perfecte accommodatie dus wanneer je op zoek bent naar avontuur, comfort en rust. Nimmo Bay is alleen te bereiken per helikopter.

 

9. Chena Huts by Uga Escapes, Sri Lanka

Ook Sri Lanka is zeer geschikt als avontuurlijke bestemming. Chena Huts by Uga Excapes is hier echt een pareltje. Deze bijzondere accommodatie ligt in het zuiden van Sri Lanka, vlakbij de kust en de natuur en wildlife van Yala National Park. Je gaat twee keer per dag op game drive om op zoek te gaan naar het schuchtere luipaard. Maar naast luipaarden zijn er ook tal van andere dieren te zien, zoals olifanten en krokodillen. Tussen de avontuurlijke game drives door is er genoeg tijd voor ontspanning in de spa of bij het zwembad. Slapen doe je in één van de 14 luxe huisjes. Van de buitenkant zien ze er misschien eenvoudig uit, maar binnen tref je een weldaad aan luxe aan.

 

10. Muang La Resort, Laos

De laatste avontuurlijke accommodatie uit deze lijst ligt in het noorden van Laos. Ook op deze bestemming is ontzettend veel avontuurlijks te beleven. Een fijne uitvalsbasis hiervoor is het Muang La Resort. Vanuit het resort kun je het ongerepte gebied goed verkennen. Ga op avontuur en ga wandelen of mountainbiken of ga per 4WD op onderzoek uit. Of ga met een gids op pad om een bezoek te brengen aan lokale minderheden. De villa’s zijn comfortabel ingericht met meubelstukken en kunstwerken die afkomstig zijn van lokale meubelmakers en kunstenaars.

 

Avontuurlijke accommodatie boeken bij Talisman

Alle accommodaties uit deze top 10 hebben alle ingrediënten voor een avontuurlijk verblijf. Heb je interesse in één van deze avontuurlijke accommodaties? Of zoek je nog meer avontuur? Neem dan contact met ons op en onze reisspecialisten helpen je graag verder met een avontuurlijk verblijf! Onze specialisten luisteren altijd naar je wensen en zorgen er zo voor dat je op precies die perfecte plek terecht komt die helemaal bij je wensen en voorkeuren past. Of dat nu een glamping is aan een rotswand in de Heilige Vallei in Peru, een verblijf in de Amazone of in een safari tent in Afrika, bij Talisman kan het allemaal.