Geplaatst op

O man als avontuurlijke bestemming? Ja, zeker! Oman is waarschijnlijk niet de eerste bestemming die bij je opkomt wanneer je denkt aan avontuur. Toch past een reis naar Oman heel goed in dit plaatje. Naast de rijke cultuur en tradities vind je hier namelijk alles wat je je als avonturier kunt wensen, van hoge bergen tot een prachtige onderwaterwereld. Oman specialisten Astrid en Marjolein vertellen je graag meer over de avontuurlijke kant van Oman.

Van adembenemende wadi’s tot majestueuze bergen

Oman is een van de best bewaarde geheimen van het Midden-Oosten. Het land is een stuk minder bekend dan het nabijgelegen Dubai, is rijk aan cultuur en tradities en je vindt hier een grote variatie in landschappen, van uitgestrekte woestijngebieden, waar de nomadische bedoeïenen nog op traditionele wijze leven, tot ruige berggebieden met scherpe rotsen en steile wanden. Dit is dan ook precies wat het land zo avontuurlijk maakt volgens Marjolein: “De afwisseling in Oman is met recht bijzonder te noemen. Het ene moment rijd je door het grillige berggebied en het andere moment sta je ineens midden in de woestijn. Avontuur ligt hierdoor altijd op de loer”.

De betoverende wadi's

Eén van de dingen waar Oman bekend om staat, zijn de prachtige wadi’s. Een wadi is een diepe vallei omringd door indrukwekkende rotswanden en kristalheldere waterpoelen. Iedere wadi heeft zijn eigen unieke charme en biedt avonturiers een gevarieerd terrein om te verkennen. De wadi’s van Oman lenen zich dan ook perfect voor een avontuurlijke hike, maar vergeet ook zeker niet om je zwemkleding mee te nemen. Het betoverende turquoise water is namelijk erg aanlokkelijk! Eén van de bekendste wadi’s is Wadi Bani Khalid.

De eindeloze zandduinen

De woestijn is een speeltuin voor avonturiers. Met zijn eindeloze zandduinen, ongerepte landschappen en authentieke bedoeïenen kampen biedt de Omaanse woestijn een avontuurlijke ervaring die je niet snel zult vergeten. Verken de betoverende Wahiba Sands, waar golvende zandduinen zich uitstrekken tot zover het oog reikt. Stap in een 4x4 voertuig en scheur over de duinen tijdens een opwindende dune bashing sessie. Voel de sensatie van de snelheid en het opspattende zand terwijl je over de duinen scheurt. Voor nog meer opwinding is sandboarden een absolute must. Glijdt met hoge snelheid van de duinen af, een ervaring die je hart sneller doet kloppen. Of overnacht net als Marjolein in een tented camp, één van de hoogtepunten van een avontuur in de woestijn. Laat je betoveren door de stilte en sereniteit van de woestijn terwijl je naar de fonkelende sterren kijkt en luistert naar het zachte geluid van de wind. 

Betoverende onderwaterwereld

Ook als je op zoek bent naar een avontuurlijke onderwater ervaring, is Oman de perfecte bestemming. De Golf van Oman is met het kristalheldere water en het overvloedige mariene leven een paradijs voor snorkel- en duikliefhebbers. Afgelegen baaien en eilanden en ongerepte stranden bieden de perfecte setting voor avontuurlijke snorkelavonturen. Of verken de prachtige koraalriffen van de Daymaniyat Eilanden en laat je verrassen door de kleurrijke onderwaterwereld vol exotische vissen, schildpadden en zachte koralen. 

De Grand Canyon van Oman

Maar de meest avontuurlijke plek in Oman volgens Astrid en Marjolein? Dat zijn toch wel de bergen van Jabal Akhdar. Jabal Akhdar is een groene oase die alleen te bereiken is met een 4x4 terreinwagen. Deze omgeving wordt ook wel de Grand Canyon van Oman genoemd en leent zich perfect voor avonturiers die houden van hoogtes en uitdagende beklimmingen. Ook kun je hier mountainbiken en abseilen of maak een wandeling door de dorpjes van Jabal Akhdar

Selfdrive avontuur

Oman is zeer geschikt voor een selfdrive reis. De wegen zijn goed, er wordt rechts gereden en het is relatief rustig op de weg. En met de uitgestrekte woestijnen, schilderachtige bergwegen en adembenemende kustlijn biedt Oman de perfecte setting voor een onvergetelijke selfdrive reis door Oman. Toch kan het zelf rijden door Oman al een avontuur op zich zijn. Astrid: “Ondanks dat het hartstikke veilig is om zelf achter het stuur te kruipen, kan het soms toch een beetje spannend worden wanneer je de zanderige terreinen in de woestijn trotseert of juist door de bergen rijdt. Zelf rijden in Oman is dus zeker avontuurlijk te noemen!”. 

Met Talisman naar Oman

En, enthousiast geworden over avontuurlijke reis naar Oman? Aarzel dan zeker niet om contact met Astrid of Marjolein op te nemen en zij helpen je graag met het samenstellen van een avontuurlijke rondreis. Bel gerust op 088-7755900 of mail naar astrid@talisman.nl of marjolein@talisman.nl.