Geplaatst op

R eis je naar Thailand, dan begint je avontuur vaak in het bruisende Bangkok waar al je zintuigen geprikkeld worden. De stad wordt ontdekt aan de hand van bijzondere privé-excursies, die door jouw Talisman specialist voor je zijn samengesteld. Reis je door naar het noorden, voor een flinke portie cultuur en natuur? Of ga je naar het zuiden waar de tropische stranden lonken? Waar je ook voor kiest, en waar je ook verblijft; er is altijd voldoende ruimte voor ontspanning. Thailand heeft zich namelijk in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende bestemming op het gebied van wellness en beschikt over enkele van ‘s werelds meest gerenommeerde wellness retreats. Thailand-specialisten Ingrid en Annelies hebben er een aantal voor je getest tijdens hun inspectie reizen, in deze travelogue lees je er meer over.

Rayavadee Krabi

Verscholen in de jungle aan de voet van een oprijzende kalkstenen klif aan de rand van Krabi’s National Marine Park en aan maar liefst drie stranden ligt Rayavadee. De suites van het hotel gaan helemaal op in de natuur, terwijl het geheel doet denken aan een Zuid-Thais dorpje. De spa van Rayavadee is een oase van rust en ontspanning en biedt een exclusieve ervaring voor wie op zoek is naar herstel, verjonging en innerlijke rust. De uitgebreide reeks aan behandelingen is gebaseerd op eeuwenoude Thaise genezing tradities. Kies tussen revitaliserende gezichtsbehandelingen en scrubs, energieke lichaamspakkingen, kalmerende massages en verschillende schoonheidsbehandelingen, of combineer meerdere opties in een pakket dat individueel is afgestemd op jouw behoeften. 

Ingrid: “Wat is de locatie van het Rayavadee toch schitterend en uniek. Door de paradijselijke omgeving kom je hier direct tot rust. Het is een heerlijke plek om te genieten van de natuur en het prachtige water. Vul je verblijf aan met een behandeling in de spa van Rayavadee; een absolute must do tijdens een verblijf hier!

Pimalai Resort & Spa

In een prachtig groen natuurgebied op Koh Lanta, je waant je hier bijna in de jungle, ligt Pimalai Resort & Spa. De prestigieuze spa van Pimalai is genomineerd voor meerdere awards en bestaat uit zeven, deels open, cottages geschikt voor een of twee personen. Iedere behandelruimte is vernoemd naar een lokale bloem en is vervaardigd uit natuurlijke materialen, zoals steen, inheems hout en bamboe. Je geniet hier van een combinatie van traditionele en eigentijdse behandeltechnieken die je lichaam, geest en ziel verjongen. Ook kun je yogalessen en meditatiesessies volgen waarbij je omringd wordt door natuur.

De spa is een betoverende wellness bestemming waar je geniet van een uitgebreide reeks behandelingen en faciliteiten die gericht zijn op ontspanning. Geniet van een rustgevende massage, mediteer bij zonsondergang of ontspan in een van de wellnessvilla's.

Ingrid: "De spa van Pimalai is opgezet als een klein Thais dorpje. De aroma’s van bloemen en planten komen je al tegemoet, zodra je door de jungle koers zet naar de spa. Heerlijk. Er is een ruime keuze uit massages en ik kies voor de Signature Massage van 90 minuten. Een schot in de roos! Twee uur later stap ik weer buiten, geheel ontspannen."

Banyan Tree Krabi

Gelegen aan het prachtige Tubkaek Beach in Krabi vind je het moderne Banyan Tree Krabi. Banyan Tree Krabi bestaat enkel uit luxe, moderne villa's, ingericht met smaakvolle Thaise details. In de bekroonde Banyan Tree Spa, die bekend staat om de bijzondere 'Rainforest Experience', wachten de allerbeste spa-behandelingen en therapieën op je. Stress verdwijnt hier op magische wijze als sneeuw voor de zon. Banyan Tree Koh Krabi is dan ook ideaal voor een ontspannen verblijf.

Ingrid: “Banyan Tree Krabi is een geweldig resort voor liefhebbers van zon, zee en strand. De natuurlijke omgeving, de ongerepte en ontspannen ervaring en het uitzicht op de zee zorgen voor een bijzondere strandervaring. Voor liefhebbers van wellness of voor reizigers die graag een fijne massage willen tijdens hun verblijf is dit een perfecte plek".

Kamalaya Koh Samui

Kamalaya Koh Samui is zonder twijfel één van 's werelds beste wellness resorts. Hier verblijf je echt voor meerdere nachten om een wellness programma te volgen. Ondertussen geniet je volop van de setting; aan het strand met de heldere zee aan je voeten. De Wellness Sanctuary van het resort bestaat uit maar liefst 29 behandelruimtes en er worden verschillende programma’s aangeboden, zo is er voor ieder wat wils. Ook zijn er stilteplekken, een Thais stoombad, infrarood sauna’s en diverse jacuzzi’s,  warm- en koudwaterbaden en ruimtes voor pilates, tai chi, qigong, yoga en andere workshops.

Thailand specialist Annelies verbleef tijdens haar laatste inspectiereis naar Thailand twee nachten bij Kamalaya. Ze genoot met volle teugen en kwam helemaal tot rust. 

Annelies: “Het is heel fijn om met een deskundige naar je gezondheid te kijken, en om te horen wat je kunt doen om die te verbeteren. Uiteindelijk bepaal je zelf welke behandelingen je neemt en in welke mate je aan jezelf gaat werken.

Six Senses Yao Noi

Six Senses Yao Noi ligt op een prachtig groen tropisch eiland in de adembenemend mooie Phang Nga Bay. Dankzij de hoge ligging op een heuvel heb je een prachtig uitzicht op de zee met de oprijzende kalkstenen rotsen. Je wordt hier dus echt omringd door de natuur. Ook de luxe spa van Six Senses bevindt zich midden in dit tropische paradijs en is een niet te missen onderdeel tijdens je verblijf. Deze befaamde spa gaat nog een stapje verder dan de meeste andere spa's in Azië en is zo echt een rustpunt in je reis.

Ingrid: "Het is ontzettend fijn om een avontuurlijke rondreis door Thailand af te wisselen met een ontspannen verblijf bij Six Senses Yao Noi. Iedere behandeling wordt afgestemd op jouw wensen zodat je echt helemaal tot rust kunt komen. Heerlijk."

Zelf genieten in één (of meerdere) van de beste wellness retreats van Thailand? Neem dan contact op met Ingrid (ingrid@talisman.nl) of bel naar 088-7755900 en zij helpt je graag met een passend reisvoorstel.