Hier spotten we typisch Australische dieren vanuit onze boomhut in het regenwoud

Rose Gums Wilderness Retreat ligt op 90 minuten rijden van Cairns, midden in het Australische regenwoud. Een overnachting hier is een bijzondere ervaring! Bij deze ecologisch verantwoorde accommodatie slaapt u namelijk in een van de negen handgemaakte, zelfvoorzienende boomhutten. Deze zijn gebouwd op een oppervlakte van maar liefst 93 hectare landgoed. De boomhutten zijn allesbehalve primitief: u vindt er alle comfort die u in een luxueus hotel zou verwachten. Bovendien zit er minstens 100 meter afstand tussen de verschillende hutten, zodat u kunt genieten van uw rust en privacy. Uw kinderen zijn hier overigens van harte welkom: de grootste hut kan 6 gasten herbergen!

Wildlife spotten

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat deze accommodatie een waar paradijs is voor natuurliefhebbers en avonturiers. In het regenwoud vindt u verschillende wandelpaden die uitermate geschikt zijn om wildlife te spotten. Op de Kangaroo Trail kunt u bijvoorbeeld op zoek naar verschillende soorten wilde kangoeroes. Ook is de kans groot dat u hier kleurrijke papegaaien en exotische vogelbekdieren spot. Wie weet vangt u zelfs een glimp op van de bedreigde kasuaris, die alleen in het noorden van Queensland leeft. Vogelaars kunnen hoe dan ook hun hart ophalen: tijdens een tour rondom het Rose Gums Wilderness Retreat kunt u met gemak 80 verschillende vogelsoorten spotten. Daarnaast is de omgeving hier perfect om mee te doen aan een van de georganiseerde workshops natuurfoto's maken.

Van alle gemakken voorzien

Vanwege de afgelegen locatie van Rose Gums Wilderness Retreat en het feit dat er slechts negen boomhutten beschikbaar zijn voor gasten, zult u weinig andere mensen tegenkomen tijdens uw verblijf. De hutten zelf zijn variabel ingericht, zodat er voor elke gezinssamenstelling een hut beschikbaar is, variërend van koppels tot complete families. Alle hutten bevatten onder meer een ligbad om lekker te ontspannen, comfortabele kingsize bedden, een privébalkon en een sfeervolle open haard. Maak uw Australische avontuur compleet door te koken op uw privébarbecue met vlees dat u in de omliggende dorpen kunt halen. Krijgt u uw diner toch liever geserveerd? Dan kunt u aanschuiven bij LEAF restaurant, waar de kok heerlijke internationale specialiteiten voor u bereidt.

Tripadvisor over Rose Gums Wilderness Retreat