Zo gebouwd dat u vanuit alle hoeken van uw luxe suite adembenemend uitzicht heeft

Middenin het Freycinet National Park in Tasmanië ligt een architectonisch hoogstandje; Saffire Lodge. De puurheid van het landschap en de bijzondere architectuur van de lodge worden pas echt goed zichtbaar wanneer u ervoor kiest per helikopter aan te komen vliegen. Het schiereiland Freycinet bevindt zich aan de oostkust van Tasmanië. Vanuit de lodge heeft u uitzicht op het uitgestrekte Great Oyster Bay waar migrerende walvissen en dolfijnen regelmatig te zien zijn. In de baai liggen ook veel oesterkwekerijen, en het is niet verwonderlijk dat de bevolking hier leeft van de vangst van onder andere vis, kreeft en inktvis. Door het enorm uitgestrekte natuurgebied dat de lodge lijkt te omarmen, voelt u zich even heel nietig wanneer u in de ruimtelijke lobby van Saffire stapt. Dat gevoel is snel verdwenen wanneer de uiterst professionele en vriendelijke crew u op uw wenken bedient.

Van boven gezien is het net een waaier

Saffire Lodge is een luxe toevluchtsoort, met een verrassend ontwerp en concept. Voor het design is veel gebruik gemaakt van metaal en hout, en van bovenaf lijkt de lodge net een waaier, die zich opent richting de ruige wateren van de Tasman zee. Bij binnenkomst heeft u vanuit ieder punt (lobby, restaurant, suite, spa) uitzicht over het pure landschap en dit samen met de bijzondere activiteiten die hier worden georganiseerd zorgen ervoor dat u hier geniet van een absolute 'sense of place'.

Verrassende activiteiten

Een verblijf in Saffire draait in hoofdzaak om ontspanning en genieten. Dat lukt vooral door zelf de natuur in te trekken. Liefst ongemotoriseerd, maar dan wel met een gids. Het blijft elke dag weer een verrassing waar het management mee tevoorschijn komt. Schrik niet als u voor acht uur 's morgens in een wetsuit mee op avontuur gaat in de lagune. Of maak bijvoorbeeld een boottocht naar Schouten Island, waarbij u onderweg zeeleeuwen en vele zeevogels kunt spotten. Voor de liefhebbers zijn er ook wijntochten door het Freycinet National Park. Een beleving die u niet mag missen is de Oyster Farm. U staat in de Great Oyster Bay (in lieslaarzen) en leert alles over oesters en de vangst. Uiteraard proeft u een aantal oesters, onder begeleiding ven een glaasje bubbels.

Privacy en uitzicht

Saffire kent slechts twintig suites met een minimale afmeting van 80 m². Bij binnenkomst trekt het uitzicht gelijk uw aandacht; de roze kleur van het graniet van de Hazard Mountains, het saffier van de zee en de zachte kleuren van het strand. Het is een kleurenspel waar u geen genoeg van zult krijgen. Privacy en uitzicht waren dan ook twee belangrijke criteria toen de suites ontworpen werden. De suites zijn van alle gemakken voorzien, zo is de minibar bijvoorbeeld inbegrepen in uw verblijf. Verwacht hier geen kleine flesjes en blikjes maar een selectie van premium wijnen uit Tasmanië evenals een scala aan likeuren en frisdranken. Vanaf uw terras zal er elke avond een schouwspel zijn gade te slaan: wallaby's doen zich op een steenworp afstand van uw veranda tegoed aan het gras, in de verte klinkt het gejank van een Tasmanië duivel en op de achtergrond het geruis van de zee; Magisch!

Culinaire geneugten van Tasmanië

Wat de activiteiten overdag bij voorbaat extra glans geeft, is de zekerheid dat bij terugkomst 's avonds een nieuwe maaltijd uit de voortreffelijke keuken op tafel komt. Een vijf gangen degustation menu laat u op de allerbeste manier kennismaken met de culinaire geneugten van Tasmanië. Het zit een beetje in de aard van het team: een verrassing met een barbecuelunch op de veranda of een picknickmand mee voor een lunch onderweg op een afgelegen plek. Wensen van de gasten staan hier echt voorop. Wilt u na een dag vol activiteiten heerlijk ontspannen voordat u gaat genieten van een heerlijk diner dan is dat mogelijk in de spa van Saffire. Hier staan de vriendelijke therapeuten voor u klaar om u in de watten te leggen. Iedere gast van Saffire ontvangt sowieso een 30 minuten durende spabehandeling, waarbij u kunt kiezen uit een gezichts- of lichaamsbehandeling. 

Tripadvisor over Saffire Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Australië

Southern Ocean Lodge

Kangaroo Island