De eerste wijnstok in Australië werd in 1824 geplant in de regio Hunter Valley, een prachtig gebied ten noorden van Sydney. Dit maakt van Hunter Valley de geboorteplek van de Australische wijnen. Inmiddels is Hunter Valley uitgegroeid tot een echte wijnregio met meer dan 150 wijnhuizen en een groeiend aantal innovatieve restaurants en staat de regio vooral bekend om de verfijnde Semillon druif. En dankzij de boerenachtergrond van dit gebied is er een ‘paddock to plate’ concept ontstaan waarbij iedere stap van het productieproces, van het verbouwen van de druiven tot aan het moment dat het gerecht of de wijn bij u op tafel staat, vastgelegd.
Vandaag bezoekt u samen met een privé gids een aantal wijngaarden in de Hunter Valley. Tijdens deze all-inclusive excursie ontdekt u het beste van deze regio en leert u meer over de productiewijze van verschillende Australische wijnen. De tour start bij de receptie van Spicers Vineyards Estate en gaat langs enkele van de mooiste wijnhuizen. U bezoekt zowel een aantal bekende, iconische wijnhuizen als kleine familiebedrijven. Uiteraard kan er ook wijn geproefd worden!
Halverwege de dag geniet u van een heerlijke twee gangen lunch in één van de meest beroemde restaurants van Hunter Valley.