Vanuit Nxabega gaat geen detail van de Okavango Delta aan u voorbij; tijdens boottochten door de eindeloze kanalen maakt u kennis met het kleinste en grootste wild

Een van de fraaie aspecten van een bezoek aan de Okavango Delta is het prachtige afwisselende landschap. Open vlaktes waar gras overheerst, waterwegen met riet en papyrus, stroken met majestueuze bomen als wilde vijgen, ebben en 'sausage trees'. Eilanden omzoomd door waaierpalmen en dadelpalmen; de delta levert steeds weer een nieuw panorama op. Rondom Nxabega Okavango Tented Camp vindt u dit alles terug. Dit prachtige tented camp is erg kleinschalig waardoor er voor iedere reiziger voldoende aandacht is.

 

Slapen

In Nxabega slaapt u nog in een echte canvas tent, maar wel met een vleugje moderne inrichting. Door de dunne wanden bent u veel meer in contact met de natuur dan wanneer u in een cottage zou slapen, wat uw safaribeleving nog eens extra avontuurlijk maakt. Binnenin geniet u van alle comfort, zonder dat u iets hoeft te missen van het buitenleven. Uw tent is ingericht met een heerlijk bed en wordt gekoeld door middel van een grote staande ventilator. Uw badkamer ensuite is voorzien van een regendouche (zowel binnen als buiten), een wastafel en een toilet. Voor uw tent is een fijne veranda, waar u vanuit een schommelbank geniet van het uitzicht.

 

Beleven

Het leukst aan Nxabega is dat het een allround kamp is. U kunt rekenen op goede gamedrives zowel overdag als 's avonds, watersafari's per motorboot en mokoro (uitgeholde boomstam), heerlijke maaltijden en zeer flexibel personeel. De lounge is gemoedelijk en de plek waar men samenkomt voordat de gamedrive start. Binnen staan heerlijke stoelen en geeft de lounge veel sfeer. Buiten is een enorme veranda met eveneens prachtig meubilair. Hout is wat hier overheerst. Voor de siësta kunt u naar uw kamer, maar het zwembad met ligstoelen hoort bij de meest aangename van de delta. Het uitzicht is een overstromingsvlakte met een langgerekte bosrand. Wie zijn verrekijker meeneemt heeft kans op het spotten van apen, vogels en veel meer.

 

Eten en drinken

Op culinair gebied komt u hier niets te kort. U geniet dagelijks van drie goede maaltijden en ook tussendoor wordt u verwend met hapjes. Denkt u daarbij aan zoute crackertjes met kaas, noten, gedroogd fruit en een goed glas wijn. De keuken is zeer gevarieerd en serveert gerechten uit alle windstreken.

 

Tripadvisor over Nxabega Okavango Tented Camp