Door: Talisman reizigers
We kunnen de reis naar Zimbawe en Botswana het beste typeren als "Typisch Talisman", in de zin dat alles, maar dan ook echt alles, tot in de puntjes voor elkaar was.

Nog dagelijks na onze terugkeer van 2 weken (huwelijks)reis langs verschillende natuurparken genieten we na van de foto's en alle herinneringen. We kunnen de reis het beste typeren als "Typisch Talisman", in de zin dat alles, maar dan ook echt alles, tot in de puntjes voor elkaar was, met hier en daar een geweldige verrassing (zoals helikoptervluchten over de Victoria Falls EN over de moerasgebieden van Linyanti). De accomodaties waren zonder uitzondering perfect en het eten en drinken meer dan uitstekend. Het lijkt ongelooflijk maar ook alle (9) transfers van en naar airstripjes richting volgende kampen verliepen volkomen vlekkeloos. En overal weer een nieuw blij gezicht dat ons opwachtte bij aankomst. Hoewel af en toe het wild wel erg dichtbij was hebben we ons door de deskundigheid van de gidsen geen moment onveilig gevoeld, terwijl deze ontmoetingen wel enorme indruk hebben gemaakt.


Naast al het prachtige wild hebben wij ook genoten van de "kleinere" dingen: de prachtigste vogels, wetenswardigheden over de insectenwereld, en vooral ook de symbiose tussen de vele verschillende diersoorten. Het enthousiasme en grote gevoel voor humor van de staf en de gidsen was een waar feest zodat we dikwijls schaterlachend rond het kampvuur hebben gezeten. Typisch Talisman was ook weer de afsluiter bij aankomst op Schiphol waar we in onze gewassen (!) auto een prachtige fles wijn aantroffen als welkom thuis verrassing. Al met al een geweldige belevenis!!

Items uit dit reisverslag