Eén van de meest elegante eilandresorts in Zuidoost Azië

Onze Cambodja specialisten deden een kleine rondedans toen het bericht over de lang verwachte opening van Six Senses Krabey Island arriveerde. Deze opening belooft namelijk wat; Six Senses Krabey Island is één van de mooiste en meest elegante eilandresorts van Zuidoost Azië! Het resort is voor de kust van Sihanoukville gelegen, waar u eilanden vindt die tot niet zo lang geleden nauwelijks bekend waren maar nu in de schijnwerpers staan. Niet zo gek, want recentelijk openden zowel Alila als Six Senses hier haar deuren. Een perfecte locatie, want deze eilanden worden ook wel ‘het Thailand van 20 jaar geleden’ genoemd. 

Hier kunt u een prachtige kust en kleine zandstranden verwachten, met daarbij die emerald blauwe oceaan die een verblijf hier tot hemels bestempelen. Dat het Six Senses Krabey Island het enige resort is op het eiland doet hier nog eens een schepje bovenop. 

Minimale impact

Zoals u van Six Senses kan verwachten is het resort met een minimale impact op haar natuurlijke omgeving gebouwd en is dit een ideaal rustpunt na een reis vol hoogtepunten door Zuidoost Azië. De ligging is prettig; op rijafstand van Phnom Penh of een korte vlucht vanaf Siem Reap en Ho Chi Minh City en zo is dit resort de ultieme afsluiting van uw Azië reis.

Luxe villa’s met privé zwembad

De veertig villa’s liggen verspreid over het eiland, verscholen tussen tropische begroeiing. Iedere villa heeft een eigen zwembad en hieromheen volop privacy. In uw woonkamer is plaats voor een extra bed, mocht u met kinderen reizen, en bij het inrichten van uw heerlijke hideaway is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Licht hout, zachte stoffen en heerlijk ruime badkamers zorgen voor een ontspannen verblijf terwijl buiten de geuren en kleuren u om de oren vliegen. Geurende bloementuinen en een azuurblauwe oceaan steken scherp af bij het spierwitte zandstrand.
Er zijn villa’s met één slaapkamer en villa’s met meerdere slaapkamers voor grotere families of reizigers die graag meer ruimte wensen.

Voor verveling is geen tijd

De veertig villa’s worden op het privé eiland vergezeld van een – natuurlijk – uitstekende Six Senses Spa, een sunset bar, twee unieke restaurants, een ijsco bar, een groot zwembad, buitenfitness, een openluchtbioscoop en observatorium. En dat is uiteraard niet alles want op en om het water is ook nog eens van alles te beleven. Watersport, eilandhoppen en boottochten zijn voorbeelden van activiteiten die u kunt ondernemen en u kunt bijvoorbeeld besluiten deel te nemen aan een volledig wellness-programma. 

Uit de eigen moestuin

Dineren doet u hier in één van de gelegenheden, net welke bij uw stemming van die dag past. Wat u ook kiest, u geniet van de meest verse producten die rechtstreeks uit de eigen moestuin komen, uit het omliggende water of vanuit de omliggende dorpjes. In de Cambodjaanse keuken wordt meer gebruik gemaakt van kruiden dan van specerijen, dus u hoeft niet bang te zijn voor ‘brandjes’.

Het Aha Restaurant biedt de gehele dag door heerlijke gerechten uit eigen keuken aan. Een ontspannen setting met uitzicht over het zwembad en de oceaan. Hier vindt u gerechten die zijn beïnvloedt door de lokale gebruiken en traditionele recepturen. Het Tree Restaurant is gespecialiseerd in de Khmer keuken en invloeden uit Zuidoost Azië. Vis is hier een specialiteit en afkomstig uit de omliggende wateren en op een duurzame manier gevangen. Groenten en fruit komt natuurlijk uit de eigen tuin. Ga voor uw diner naar de Sunset Bar. De naam zegt het al; u aanschouwt hier een magnifieke zonsondergang. Hier geniet u van een huisgemaakte cocktail samen met wat lichte snacks voorafgaand aan uw diner.