Door: Indochina reizigers
De sublieme tempels van Angkor Wat en Angkor Thom liggen op amper een halfuurtje rijden vanuit het resort

De Gouden Driehoek, de Mekongrivier en de mogelijkheid om een close encounter te hebben met olifanten: redenen genoeg om met Talisman naar het Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort te reizen in het uiterste noorden van Thailand. Het resort is prachtig gelegen op een heuvel en de kamers bieden uitzicht op de weelderige natuur en een bocht van de Mekongrivier. De sterren van het resort zijn zondermeer de 22 olifanten die hier opgevangen worden, tesamen met hun mahouts en de families van de mahouts. Voordien waren deze mahouts met hun olifant werkzaam in de bosbouw maar dit is niet langer toegestaan in Thailand. Het resort zorgt er nu voor dat deze olifanten, die niet kunnen terugkeren naar de natuur, niet moeten worden afgeslacht of in circussen van minder allooi zouden terechtkomen. De mahouts en hun familie krijgen kost en inwoon van het resort en als tegenprestatie laten zij de gasten van het resort van dichtbij kennis maken met hun olifant. Dit wordt beperkt tot één contact per dag per olifant, dus best onmiddellijk te boeken bij reservatie. Zelf kozen wij voor een picnic met een olifant: een rit op de rug van deze prachtige en machtige dieren naar een heerlijk picnicplekje. Een fantastische ervaring ! Voeg daarbij ook nog het fantastische eten in dit resort (de springrolls waren de beste die we ooit gegeten hebben!) en de vriendelijkheid van de hotelstaff en je begrijpt waarom wij dit een parel van Indochina noemen.

Onze tweede bestemming was het Phum Baitang Resort in Siem Reap in Cambodja. Dit resort bestaat uit afzonderlijk gelegen paalwoningen met daar tussenin rijstvelden. Hierdoor krijg je echt de indruk dat je in een plattelandsdorpje logeert. Zalig gewoon!
De sublieme tempels van Angkor Wat en Angkor Thom liggen op amper een halfuurtje rijden vanuit het resort. Ga er zeker naartoe met een tuktuk want dit vervoersmiddel laat je veel meer zien van het dagelijkse leven van de Cambodjanen. Ga ook zo vroeg als mogelijk naar de tempels om de grootste drukte te vermijden. Maar ga er zeker naartoe want deze tempelcomplexen zijn gewoonweg fantastisch en staan zeer terecht op de Unesco Werelderfgoedlijst. Nog een prachtige parel van Indochina!
Ook in het Phum Baitang Resort is het eten outstanding, de verblijven prachtig en de medewerkers van het resort zijn supervriendelijk en staan altijd open voor een praatje. Een aanrader van formaat.
Nogmaals dank ook aan Talisman: alles was weer prima georganiseerd en, zoals altijd, was het contact voor en na onze reis absolute topklasse.