Pure wildernis en ongeëvenaarde luxe zijn hier perfect in harmonie

Het Sonora Resort is een geweldige accommodatie midden in de natuur van het autovrije Sonora Island. De ruigheid van de wildernis gaat hier harmonieus samen met ultieme luxe en comfort. Het eiland ligt ten noordoosten van Campbell River en bestaat uit bergen, oerbossen met eeuwenoude woudreuzen, mossen en varens. En heel veel wild. Het resort is vanuit Campbell River per watertaxi bereikbaar in vijf kwartier. De vlucht per helikopter vanuit Vancouver duurt vijftig minuten.

Op zoek naar grizzlyberen

Sonora Resort biedt een breed scala aan activiteiten maar u kunt er ook voor kiezen heerlijk te relaxen. Het resort heeft een verwarmd buitenzwembad, hot tubs, een tennisbaan en fitnesscenter. Maar u bent hier natuurlijk om de natuur en haar bewoners te ontdekken. De aanwezigheid van wildlife op en rondom het eiland is enorm, er komen hier veel visarenden, zeehonden, dolfijnen, zeeotters, beren en orka's voor. U ziet ze tijdens wandeltochten of excursies per boot. Er is een scala aan activiteiten mogelijk, van diepzeevissen tot kajakken en walvisexcursies. Vanaf half augustus (het 'zalmseizoen') is de beste tijd om een excursie te maken naar de grizzly beren. Maar er is meer: u kunt zich wagen aan white water rafting, met de zodiac de zee op, op expeditie naar de gletsjer of een helikopterexcursie. Genoeg keuze dus en daarmee genoeg redenen om hier minimaal drie nachten te verblijven.

Kamer, suite of villa

Er zijn in totaal 88 kamers en suites verdeeld over de 12 houten cottages van het resort. Reist u met een groter gezelschap, dan raden we een verblijf in een van de vrijstaande villa's aan. Deze zijn compleet uitgerust met vier slaapkamers, een keuken en een woon- en eetkamer.

Een outdoorfanaat als chef-kok

De keuken staat onder leiding van Lukas Gurtner. Een betere chef kunt u zich hier niet wensen. Deze jonge chef is een outdoorfanaat in hart en nieren. Zijn hang naar natuur en zijn voorliefde voor koken weet hij in het Sonora Resort perfect te combineren. Kijkt u niet vreemd op als u hem tijdens een wandeling in de omgeving tegenkomt terwijl hij in de natuur op zoek is naar planten om te gebruiken in de keuken. Het menu is een samensmelting van traditionele gerechten bereid volgens de laatste trends, gecombineerd met uitstekende wijn uit eigen voorraad.

Tripadvisor over Sonora Resort