Door: Yvonne de Boer
De bijzonder mooie reis met onze familie is mede een succes geworden door de geweldige samenstelling van verblijven en activiteiten.

We begonnen onze reis met de familie (15 personen) drie dagen in Vancouver, waar we overnachtten in het fantastische Fairmont Pacific Rim Hotel vlakbij een van de havens van Vancouver. Het ontbijt in dit hotel mag wel even extra genoemd worden. Een prachtig buffet, vol met verse producten wat het ontbijt tot een feestje maakte!

De sightseeing tour, met onze privé gids Manfred, rond Vancouver was een goede start van onze reis: West Vancouver, Stanley Park, Tropisch regenwoud, Noord-Vancouver, Grousemountain, het gaf aan dat Vancouver van alles te bieden heeft! We kunnen ons voorstellen dat de kwaliteit van leven in Vancouver groot is.

Na een avontuurlijke dag raften op de gletsjerrivier in de buurt van Squamish, maakten we ons klaar om richting Vancouver Island te gaan met het watervliegtuig. Een bijzondere ervaring, daar de meesten van ons nooit eerder gevlogen hadden met een watervliegtuig. Na een uur van prachtige uitzichten vanuit het vliegtuig, mede door het mooie weer, landden we bij Tofino, een surferseldorado aan de Pacific (west)kant van het eiland. Ons verblijf in de Wickaninnish Inn direct aan het strand was een hele mooie plek. De vier dagen van ons verblijf daar werden ingevuld met allerlei activiteiten: vissen, kayaking, een natuurwandeling o.b.v een gids die veel te vertellen wist over het tropisch regenwoud, zodiac tours waarbij we de zwarte beren en wolven gespot hebben. Het geluk was dat het weer uitzonderlijk mooi (droog!) tijdens onze reis was. Voor de jeugd was het surfen bij the Chesterman Beach bij de Wickaninnish Inn een favoriete bezigheid!

De sportieve activiteiten werden afgewisseld met onze andere favoriete bezigheid, heerlijk uiteten in de werkelijk super goede restaurants van Tofino. Het culinaire niveau van de meeste restaurants was zeer hoog. "The Wolf in de fog”, the Shelter zijn er voorbeelden van. Onze favoriet werd het restaurant van de laatste avond," the Icehouse”. Het aanbod van allerlei soorten oesters en ander seafood, de superaardige obers, de sunset als cadeautje erbij, maakte dit tot een volmaakte avond!

De laatste drie dagen van de bijzondere reis brachten wij door op Sonora Island, in het Sonora Resort. Een adembenemend mooie plek, midden in de natuur van British Columbia, ten noordoosten van Vancouver Island. Deze keer reisden we met bus en watertaxi. Bij aankomst werden we warm ontvangen en rondgeleid, vervolgens naar onze lodge gebracht, van waaruit we bijna rondom uitzicht hadden over het water (met enorme stroming) en de bergen. De eagles vlogen in het rond, de zeehonden dansten in het water, de watervliegtuigen gingen af en aan, uren kon je blijven kijken! Het terras van het resort aan het water was onze favoriete plek om samen te komen.

Die dagen werd er verschillende keren gevist op zalm, hebben we orka’s gezien tijdens een zodiac tour, er werd gebruik gemaakt van de welness en zwembaden. Een bijzondere plek om met de familie te zijn, waarbij we culinair ook weer ontzettend verwend werden. In onze eigen “private diner room” direct aan het water, kregen we de heerlijkste gerechtjes voorgeschoteld! De dag van vertrek kwamen de eerste regendruppen sinds tijden naar beneden, het was tijd om naar huis te gaan!

De bijzonder mooie reis met onze familie is mede een succes geworden door de geweldige samenstelling van verblijven en activiteiten, georganiseerd door Talisman, dank je wel Seraphine!

Misschien veel te veel geschreven, maar het was de moeite waard, nogmaals dank voor deze reis, waar we nog lang op zullen terugkijken!

Hartelijke groet,
Yvonne de Boer