Elegantie versus dramatiek

Alleen de ligging van Amandayan, bij de Jade Dragon Snow Mountain, is een bezoek al waard. Het elegante Amandayan steekt prachtig af tegen de dramatische bergtoppen op de achtergrond. Voeg hier de romantische suites, een serene spa en een stomend restaurant (hier worden de beste hotpots geserveerd) aan toe en u heeft de perfecte setting voor een memorabel verblijf. Dompel uzelf onder in de erfgoed-rijke omgeving; ervaar een theeceremonie in het theehuis, neem een warme bamboe massage, leer tai chi of kalligrafie en bekijk een Guzheng-optreden in de Lounge. Er is zelfs een zorgvuldig bewaard gebleven paleis.

Onmiskenbaar Chinees

De suites van Amandayan zijn modern van stijl en toch onmiskenbaar Chinees. Elke suite heeft zijn eigen binnenplaats of een terras met uitzicht op de daken van Lijiang, over de door UNESCO beschermde oude binnenstad, over Lion Hill of over de imposante bergen romdom Amandayan. Lokale materialen en stoffen uit de regio zorgen voor een authentiek verblijf. 

Seizoengebonden menu's weerspiegelen het veranderende landschap

Man Yi Xuan, het Chinese hoofdrestaurant, is gespecialiseerd in Nakhi-gerechten en serveert tevens Aziatische en westerse gerechten met een modern tintje. Lokaal geteelde ingrediënten zijn prominent aanwezig. Geniet van biologisch vlees, lokaal verbouwde groenten en wilde paddenstoelen. De menu's laten zich inspireren door de seizoenen en weerspiegelen het veranderende landschap. Probeert u vooral de fameuze Chinese Hot Pot met een langzaam gestoofde, rijke, biologische kippenbouillon. Heeft u iets of niets te vieren? Amandayan maakt met liefde een picknick voor u in orde die u kunt verorberen in de majestueuze bergachtige omgeving. Blijft u vandaag liever binnen? In The Tea House kunt u heerlijk thee nippen terwijl u uitkijkt over de oude stad.

Met heel veel geluk

De Chinezen hebben een meer dan 2500 jaar lange wellness ervaring. Geniet van een weldadige massage met essentiële oliën van Aman of ervaar een Tao-healingritueel in de fluisterstille spa van Amandayan, Het assortiment therapieën van Aman Spa is overdadig en wordt geïnspireerd door de traditionele Chinese geneeskunde. Er zijn zes behandelkamers met stoomdouche en een rustige ontspanningsruimte, een verwarmd zwembad van twintig meter lang, een volledig uitgeruste fitnessruimte en een Pilates-studio. Ook buiten het terrein van Amandayan is veel te halen. De omgeving biedt een scala aan ontdekkingsmogelijkheden; de eeuwenoude, door UNESCO beschermde, oude binnenstad van Lijiang, de authentieke dorpjes Baisha, Baoshan, Dali en Shuhe, de met sneeuw bedekte toppen van de Jade Dragon Snow Mountain, de majestueuze Tiger Leaping Gorge. En met heel veel geluk, pikt u misschien een levendig Nakhi-festival mee.

Vergelijkbare accommodaties in China