Er was eens een filantroop in Suzhou....

Het bijzondere verhaal van Amanyangyun begint 700 kilometer van Shanghai, in het landelijke Fuzhou. Fuzhou, het culturele hart van de provincie Jiangxi in het oosten van China, kenmerkt zich door kamferbossen en historische dorpen. Toen plannen voor een broodnodig reservoir in 2002 werden goedgekeurd, leek het lot van deze overblijfselen van het oude China te zijn bepaald. Maar hulp was onderweg. Een inwoner van Fuzhou, een wijze filantroop, was vastbesloten om de vernietiging van deze belangrijke fragmenten uit de Chinese geschiedenis te voorkomen. Hij bedacht een gewaagd plan om 50 Ming- en Qing-dynastievilla's en uiteindelijk tienduizend bomen naar Shanghai te verhuizen. Toen de bomen in hun nieuwe huis begonnen te bloeien, kregen ook de eeuwenoude villa's een nieuw leven. Ze werden -baksteen voor baksteen- zorgvuldig opnieuw gebouwd. In 2007 begon Aman samen te werken aan een gevoelig restauratieproject en de toekomst van deze historische wonderen was verzekerd.

Een introspectieve retraite

Het etherische kamferbos zet de toon voor een vredige, introspectieve retraite, waar oud en nieuw, natuurlijk en door de mens gemaakt, in perfecte harmonie naast elkaar bestaan. Een opmerkelijk stukje van China's verleden is bewaard voor de komende generaties - en Amanyangyun is een levend onderdeel van die geschiedenis. Yangyun betekent -voedende wolk- en verwijst naar het uitbreiden van de -wolk- van de geest met kennis. Amanyangyun ligt rustig en sereen, te midden van bomen en meren.

Een uitnodigend toevluchtsoord

De met licht gevulde courtyard suites van Amanyangyun bieden een wijds uitzicht op het kamferbos en doen hun naam eer aan met niet één, maar twee privé binnenplaatsen. Hierdoor zijn deze suites in elk seizoen een uitnodigend toevluchtsoord. Het interieur is modern en minimalistisch en het vrijstaande bad maakt het plaatje compleet. Als u nog enkele yuan kunt missen, kies dan voor een Antique Villa met originele stenen gravures en inscripties. U heeft minimaal 800 vierkante meter voor uzelf. De binnenplaats, de jacuzzi en een privézwembad zijn een welkome aanvulling. 

Gastronomische hoogstandjes en ontspannen maaltijden

Een trio van restaurants en een duo van bars zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Het Chinese restaurant Lazhu, het Italiaanse restaurant Arva en het Japanse restaurant Nama serveren gastronomische hoogstandjes en werken elk met verse, lokaal geproduceerde ingrediënten. In The Bar en Cigar Lounge geniet u van ontspannen maaltijden, heerlijke theeën of van favoriete sigaar. Als u wilt, kunt u uw eigen favoriete wijnen hier opslaan voor uw volgende bezoek. 

Moderne technologie en eeuwenoude geneeswijzen

Terwijl het verleden wordt gevierd, biedt de Aman spa ook de beste moderne behandelingen die hun inspiratie halen uit de oorsprong van het resort, de nabijheid van Shanghai en de traditionele geneeswijzen van China. U geniet hier van deskundig voedings- en fitnessadvies, ontspannen massages of laat u verwennen in één van de Spa-reizen die moderne technologie combineren met eeuwenoude, Chinese geneeswijzen. Ook is er een Russische banya en een hammam, twee zwembaden en een yoga- en Pilates-studio met uitzicht op de reflectievijver. De omgeving van Amanyangyun nodigt uit om het resort ook even te verlaten. Op slechts 30 minuten afstand van de metropool Shanghai met zijn cultuur, winkels en bezienswaardigheden. En breng ook zeker een bezoek aan het traditionele kanaalstadje Zhujiajiao en de culturele centra van Hangzhou en Suzhou.

Vergelijkbare accommodaties in China