Een sterk staaltje architectuur in de uitgestrekte wijnlanden

Wat een prachtige verschijning

De architect van dit hotel is de beroemde Frank Gehry. Ook het Guggenheim in Bilbao komt uit zijn koker. Het zal u dus niet verbazen dat het hotel een verbazingwekkend modern bouwwerk is, wat toch niet misstaat in de prachtige wijnlanden waarin het geplaatst is. Omgeven door middeleeuwse muren doet het geheel bijna sprookjesachtig aan.

De wijnen van dit domein zijn overigens al van eenzelfde topkwaliteit. De rode wijnen worden tot de beste ter wereld gerekend, en de bodega mag zich hofleverancier noemen van ht Spaanse Koningshuis, als sinds de 19e eeuw. De imposante kelders kunnen maar liefst vier miljoen flessen herbergen.

Waar

Marques de Riscal ligt bij het dorpje Elciego in de Spaanse wijnstreek La Rioja. Dit is te bereiken per (huur) auto in 1,5 uur vanaf de luchthaven van Bilboa, in twee uur vanaf de luchthaven van Zaragoza of zelfs de luchthaven van Barcelona op vijf uur rijden.

Slapen

In totaal zijn er 61 kamers die alleen in een loft achtige setting zijn gemaakt. De kamers zijn verdeeld over de twee vleugels van het hotel. De Gehry vleugel en de Spa vleugel. Deze zijn met elkaar verbonden door een brug van glas. De kamers hebben uitzicht op de wijngaarden, het dorpje Elciego en de bergen van Sierra de Cantabria.

Beleven

Doordat het hotel geïsoleerd is gelegen, worden er hier talloze activiteiten aangeboden om u de omgeving te laten ervaren. Geniet binnen de bijzondere muren van het hotel van de meer ‘traditionele’ faciliteiten zoals een spa, bodega, bibliotheek en sportfaciliteiten. Daarbuiten ligt het indrukwekkende ‘Ciudad de Vino’ (stad van de wijn) waar u alles te weten kunt komen over de wijnen die in deze regio worden geproduceerd.

Eten & Drinken

Uw dag begint altijd goed met het ontbijt dat u wordt gepresenteerd. Lokale specialiteiten en producten uit de regio sieren het buffet. Geniet bij goed weer buiten op het terras, maar binnen zit u ook fenomenaal. Er zijn twee restaurants in het hotel, waarvan eentje een Michelinster heeft. Verwacht hier moderne gerechten, met een bijzondere twist. Uiteraard gaan deze vergezeld van geweldige wijnen…