Verblijf in het hart van de wijnregio Priorat

Waanzinnige Wijnen

De monniken wezen ons als ware de weg naar deze mooie locatie aan de voet van de Sierra del Montsant. In de 12e eeuw bouwden zij hier hun klooster met een wijngaard, olijf- en boomgaard. Inmiddels is deze locatie omgetoverd tot een mooi boutique hotel met 26 kamers genaamd Terra Dominicata. Eigenlijk doet de titel ‘hotel’ te kort aan dit verblijf. U verblijft op een zeer chique wijnboerderij, waar wijnen van topkwaliteit worden geproduceerd.

Waar

Terra Dominicata ligt in het hart van de wijnregio Priorat en op circa anderhalve kilometer van het natuurgebied Montsant. U bereikt Terra Dominicata in circa anderhalf uur rijden vanaf Barcelona. De luchthaven van Tarragona ligt op circa vijftig minuten rijden. 

Slapen

Er zijn hier slechts zesentwintig kamers, inclusief twee suites. Dit was eens een klooster, maar daarvan is in de kamers en suites niets te merken. De soberheid heeft plaatsgemaakt voor moderne elegantie maar hier en daar schemert de geschiedenis nog door.

Beleven

Wat u ook doet, wijn is de rode (of witte) draad van uw verblijf. Leer alles over de wijnen die hier gemaakt worden en proef deze van de bron. Geweldig! Iedere dag om 12:00 en 17:00 organiseert het hotel een wijnproeverij. Bent u graag actief, dan zijn er elektrische fietsen voor de gasten beschikbaar, zodat u de omgeving op eigen tempo kunt gaan verkennen. Een dagje strand? Op één uur rijden ligt het strand van Cambrills. Ook een bezoek aan het middeleeuwse stadje Tarragona is de moeite waard. Het grote zwembad is een heerlijke plek om even uit te rusten en de omgeving in u op te nemen.

Eten & Drinken

Proef de keuken van Priorat tijdens een gastronomische ervaring in het Alma Mater Restaurant van Terra Dominicata.