Van kleine speciaalzaakjes naar de grootste versmarkt van Athene

Eten is een van de meest favoriete bezigheden van de Grieken. Vandaag leert u de stad Athene en de bevolking op een originele manier kennen door u onder te dompelen in de lokale eetcultuur. Athene heeft niet alleen op cultureel maar op op culinair gebied ontzettend veel te bieden. Dat gaat u vandaag ontdekken in de stad die nooit stopt met koken. U komt alles te weten over de rol van eten in het dagelijkse leven op sociaal en cultureel gebied. Ook de eetgewoontes van de Atheners worden besproken. En natuurlijk gaat u de smaken zelf proeven.

Deze tour vindt plaats in Athene. U wordt bij uw hotel opgehaald en na afloop weer teruggebracht.

Beleven

U wordt door uw gids opgehaald bij uw hotel en wandelt met hem of haar de stad in. Vandaag staat in het teken van de culinaire cultuur en gaat u van alles proeven. Hartige lekkernijen zoals traditionele taarten, een verscheidenheid aan kazen en vleeswaren en souvlaki, maar ook zoete loukoumades en traditionele lepeldesserts gemaakt van fruit staan vandaag op het menu. U start met een typisch Grieks ontbijt en een kopje Griekse slow coffee. Uiteraard bezoekt u de Varvakios markt, ook wel bekend als ‘the belly of the city’. Op deze versmarkt, die al bijna 150 jaar bestaat, is het een drukte van belang. Atheners komen niet alleen voor hun dagelijkse boodschappen, maar selecteren hier ook het allerbeste lamsvlees voor Pasen en de kalkoen voor Kerstmis. De slagers en visverkopers staan hier al jarenlang, kraampjes gaan van generatie op generatie over, en proberen elkaar luidkeels af te troeven. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. In totaal zal deze excursie circa drie uur duren.