Sprookjesachtig Monemvasia

Monemvasia ligt op een eiland aan de voet van een 300 meter hoog rotsmassief dat loodrecht oprijst uit zee. Het eiland is door een 150 meter lange brug verbonden met het vasteland. Dit is de enige toegang en hier komt dan ook de naam Monemvasia vandaan. Moni (enige) en Emvasis (ingang). De unieke ligging, verstopt achter het rotsmassief en direct aan zee, zorgt voor fantastische uitzichten.

Monemvasia ligt op twintig minuten rijden van uw hotel. U wordt opgehaald en na afloop weer teruggebracht. Wanneer u nog wat langer zou willen blijven is dat ook mogelijk en kunt u op eigen gelegenheid terugreizen naar uw hotel.

Beleven

Samen met uw gids verkent u in ongeveer tweeëneenhalf uur Monemvasia. Via de grote toegangspoort treedt u de vesting binnen en ervaart direct het gevoel in de middeleeuwen te zijn beland. U dwaalt door de bijzonder sfeervolle straatjes van de benedenstad langs prachtige Byzantijnse huizen, lokale  winkeltjes, tavernes en terrasjes. Monemvasia wordt al sinds de oudheid bewoond en kent een interessante geschiedenis. Uw gids vertelt u er alles over terwijl u langs imposante vestingmuren en kantelen wandelt. Het stadje kent een groot aantal Byzantijnse kerkjes waaronder de kathedraal van Elkomenos Christos. Ook het kleine museum op het centrale plein is uw bezoek waard. Hier worden historische voorwerpen tentoongesteld die in de omgeving zijn gevonden. Via stenen trappen en smalle paadjes kunt u de rots beklimmen en komt u in de bovenstad. Het uitzicht over de terracotta daken van de benedenstad en de prachtig blauwe zee is fantastisch. Vroeger woonden hier de rijke families die letterlijk en figuurlijk neer keken op de bewoners beneden. De bovenstad wordt niet langer bewoond maar u kunt hier langs de ruïnes wandelen en een kijkje nemen bij de Ayia Sofia kerk. Binnen in de kerk vindt u fresco’s uit de twaalfde en dertiende eeuw.

Verblijven in Peloponnesos