Trek een sprintje over een Olympische baan!

Olympia is een van de bekendste en meest beroemde plaatsen van Griekenland. Eeuwenlang werden hier sportwedstrijden gehouden, het is deze plaats waaraan de Olympische Spelen hun naam te danken hebben, hier vonden ze hun oorsprong.

Olympia is een heel bijzondere archeologische vindplaats, die tot ieders verbeelding spreekt. Olympia was geen stad, maar een heilige plek met tempels, waarvan de tempel van Zeus de belangrijkste was.  Hier werden duizenden jaren geleden de Olympische Spelen geboren, en de oorspronkelijke marmeren startblokken zijn hier nog steeds te zien. Misschien nog wel belangrijker dan de sportwedstrijden was de Olympische Gedachte over de harmonie tussen lichaam en geest. Tegenwoordig wordt hier nog elke vier jaar de Olympische vlam ontstoken.

Olympia ligt in het noordwesten van de Peloponnesos. U kunt dit in een dagtocht bezoeken, vanuit Costa Navarino, dat op een uur en veertig minuten rijden ligt. 

Beleven

Olympia ligt in een groen landschap bij de Alfios rivier. Het is een uitgestrekt veld vol ruïnes van tempels, dus houdt u rekening met een fikse wandeling om alles te kunnen zien. Gelukkig is er schaduw van de bomen, die volgens de oude mythen nog zijn gepland door de zoon van Zeus. Trek de hardloopschoenen maar aan, want het is nog steeds mogelijk om op de oude baan een sprintje te trekken!  Bezoek ook het Archeologisch museum, dat een adembenemende collectie opgegraven schatten bezit, waaronder het goud met ivoren beeld van Zeus.