Wat een prachtige route!

Vandaag rijdt u van Athene naar Nafplion. Onderweg zijn er interessante stops te maken bij het kanaal van Karinthië, Mycene en het theater van Epidaurus. Het Kanaal van Korinthe is aangelegd in het smalste stuk land tussen het vasteland en het schiereiland de Peloponnesos. Het kanaal verbindt de Egeïsche en de Ionische Zee. Mycene was in de oudheid een belangrijke stad, het centrum van de politieke macht en rijk aan goud. De Myceense beschaving vormde de basis voor de Europese ontwikkeling op het gebied van stedenbouw en architectuur. We kennen Mycene ook uit de Ilias en Odyssee van Homerus. Tegenwoordig rest er slechts een klein dorpje maar de naastgelegen opgravingen zijn een bezoek meer dan waard. Op nog geen uur rijden van Mycenae ligt het beroemde theater van Epidaurus.  Dit theater uit de vierde eeuw voor Christus is nog steeds in gebruik staat bekend  om haar goede akoestiek.

U rijdt van Athene via het kanaal van Korinthe naar Mycene op het schiereiland Argolis, een rit van anderhalf uur. Vervolgens is het drie kwartier rijden naar Epidaurus, en van daaruit is het nog een ruim half uur naar uw eindbestemming Nafplion.

Beleven

Na het ontbijt gaat u op weg. Zodra het schiereiland de Peloponnesos in zicht komt is het tijd voor de eerste stop bij het kanaal van Korinthe. De smalle diepe doorgang is enorm fotogeniek. Vervolgens rijdt u verder naar Mycene, waar u via de Leeuwenpoort de oude burcht binnengaat. Tenslotte kunt u het eeuwenoude theater van Epidaurus bezoeken voordat u verder rijdt naar uw eindbestemming Nafplion.