Het Ijen Resort, logische uitvalsbasis voor beklimming Ijen vulkaan

De 3 kilometer lange weg naar het Ijen Resort is ongeplaveid en vol kuilen, maar leidt door een schitterende en fotogenieke omgeving. Sappig groene rijstvelden, een snelstromend riviertje, een brommertje bedolven onder de bananen, een tandenloos maar breeduit lachend mannetje... Uiteindelijk komt u dan aan bij het Ijen Resort, prachtig gelegen tussen de rijstterassen en met uitzicht op de omliggende vulkanen.

Een landschap van rijstterassen

Het resort heeft 32 kamers en 3 suites. Deze zijn eenvoudig ingericht maar wel voorzien van een badkamer, televisie (m.u.v. de superior kamer), wifi, koffiefaciliteiten en een minibar. De kamers en suites hebben geen airconditioning, maar dit is eigenlijk ook niet nodig, want door de ligging op 600 meter hoogte profiteert u hier altijd van een verkoelend briesje. En mocht u toch meer verkoeling nodig hebben, dan kunt u de fan aanzetten. U kijkt uit op een landschap van rijstterassen, wuivende palmen en puntige vulkaantoppen. In de ruime tuin ligt een fijn zwembad met ligbedden eromheen.

Trekking naar de Ijen vulkaan

Het doel van uw verblijf is de bijzondere trekking naar de kraterrand van de Ijen vulkaan. Vanaf het beginpunt wandelt u in ongeveer twee uur naar boven. Het is geen heel pittige klim, maar een beetje conditie is wel vereist. Onderweg komt u vast en zeker de zwaveldragers tegen, die hun vracht van soms wel 100 kilo in manden naar de voet van de vulkaan transporteren. Eenmaal boven gekomen geniet u van een fantastisch uitzicht over het magisch turkoois gekleurde kratermeer met rookpluimen en de zwavelwinplaats. Maakt u zich geen zorgen, de vulkaan is al jaren niet meer actief. De gehele trekking duurt toch nog zo'n vier uur. Eenmaal terug in het resort biedt het heerlijke zwembad een welkome verkoeling.

Prachtige ligging

Het restaurant opent 's morgens al om 04.30 uur voor het ontbijt voor de vroege wandelaars. Het dichtstbijzijnde dorp is ongeveer 6 km van het resort verwijderd. Het Ijen Resort is het beste resort dat er in de omgeving van de Ijen Vulkaan te vinden is. Het is voor Talisman begrippen vrij eenvoudig, en ook het service niveau hadden wij graag iets hoger gezien. De prachtige ligging maakt daarentegen veel goed!

Tripadvisor over Ijen Resort