In The Menjangan leeft u in een van de meest ongerepte delen van Bali en op een steenworp afstand van de beste snorkel- en duikspots rond het eiland

‘De andere kant van Bali’; dit is letterlijk en figuurlijk de juiste omschrijving voor The Menjangan. Het ligt in het uiterste noordwesten van Bali. Het ligt in een groot natuurpark dat een aaneen schakeling is van regenwoud, savanne en mangrove. Een nadeel is dat het gedeeltelijk omsloten is door een ander resort, zodat je niet overal direct toegang hebt dat het park. Toch blijft The Menjangan met zijn charmante strandvilla’s de moeite waard. Hoewel minder luxe, het blijft een onderdeel van Lifestyle Retreats en zusterhotel van o.a. The Amala Seminyak en The Balé in Nusa Dua, alle met een hoge standaard.

Duik in de onderwaterwereld

Hoewel het strand van Sentigi Beach voortdurend verleidt tot zalig niets doen, staat het verblijf bij The Menjangan vooral in het teken van activiteiten. Het West Bali park is te voet, te paard en op de fiets toegankelijk. De gids die u begeleidt kan van alles vertellen over de flora en fauna. Een tipje van de sluier? The Menjangan is vernoemd naar de specifieke hertensoort die in de bossen leeft. Het elegante diertje laat zich maar zelden zien, maar met wat geluk loopt het door het resort. De onderwaterwereld is vanaf de jetty snel toegankelijk. Wat een hoeveelheid tropische vissen. In alle soorten, maten en kleuren. Een wereld op zich, zeker op het belendende Menjangan Island. Stap mee op de boot naar dit eilandje tussen Bali en Java. Dit is ultiem snorkelen. 

Villa's aan het strand van Sentigi

Midden in het park ligt de Monsoon Lodge, een houten lodge met veertien kamers en een zwembad. De kamers zijn voor Talisman begrippen te eenvoudig en daarom gaat onze voorkeur uit naar de Beach Villa’s. Die liggen aan het strand van Sentigi. Deze villa’s zijn vrij nieuw en beschikken over een moderne slaapkamer en een badkamer. Deze badkamer ligt gedeeltelijk in de buitenlucht. Op uw veranda ligt zelfs een comfortabele zitzak. Op het strand pal voor uw villa staan twee zonnebedden alleen voor u.

Private dinner

Op het resort zijn er twee restaurants. The Bali Tower ligt in het midden van het park en steekt ver boven de beboste omgeving uit. Vanaf uw tafel kijkt u hier over de groene boomtoppen heen. Helemaal bovenin kunt u een private dinner krijgen. De kaart belooft een fijne combinatie van Indonesische en Franse gerechten. In het Sentigi Beach Restaurant aan het strand is de setting net even anders. Hier staan de tafels op een vlonder op het strand en is de zee uw buurman.

Extra informatie

Sinds 2016 geldt er een park fee voor het West Bali National Park, het nationaal park waarin The Menjangan gelegen is. Deze park fee bedraagt per persoon ongeveer 20,- USD en is reeds in uw reissom inbegrepen.

Tripadvisor over The Menjangan