Fiets door een wirwar van straatjes om de stad beter te leren kennen

Net als in iedere hoofdstad ter wereld staat het autoverkeer vaker stil dan dat het rijdt. Het is daarom ontzettend leuk om op de fiets te stappen en zo door een wirwar van straatjes de stad beter te leren kennen. Ongetwijfeld draaien al uw zintuigen overuren op deze tocht, en terwijl u kriskras door de stad fietst, tempels passeert en marktjes doorkruist krijgt u een schat aan informatie van uw gids.
U wordt om 08:00 uur opgehaald door uw chauffeur voor de transfer naar het ontmoetingspunt waar uw tocht een uurtje later (dus om 09:00) zal starten. U begint de fietstocht met een bezoek aan de wijk Ginza, boordevol luxe winkels. Na deze onderbreking is het tijd voor uw eerste zaka (heuvel)!
En door gaat u, naar Shiba Park waar u de Tokyo Tower van dichtbij kunt bekijken. In Azabu-Juban vindt u verschillende ambassades en fietst u dus door een statige buurt, terwijl niet veel verder de wijk Roppongi veel bars en pubs herbergt. In dit gebied is het in de avond een drukte van belang. Na een heuvelachtige route – zelfs uw gids zal af en toe even afstappen! - komt u aan bij de Aoyama begraafplaats. Een bijzondere ervaring. Op deze begraafplaats zijn Japanse officieren begraven. Veel van hen zijn veteranen uit de Japans-Russische oorlog, Eerste Wereldoorlog en Tweede Wereldoorlog.
Tijd voor de lunch! In het Yoyogi Park geniet u van een heerlijke bento lunch, een Japans lunchpakket geserveerd in een box. De lunch bestaat veelal uit rijst, vis of vlees en gekookte groenten. Het park is populair bij veel jonge mensen die muziek spelen, dansen en interessante acts uitvoeren. Genoeg te zien dus!

U laat de fiets even voor wat het is en wandelt in zo’n 45 minuten naar Meiji Shrine. Als u gelukt heeft ziet u een prachtige bruiloft in Japanse stijl. Vervolgens stapt u weer op de fiets en een paar heuvels later bereikt u Harajuku Takeshita Dori. Hier gaat u niet de straat op, simpelweg omdat het hier te druk is om te fietsen.
Als laatste stop neemt de gids u mee naar het Keizerlijke Paleis, waar de Keizerlijke Japanse familie woont. Dit klassieke Japanse kasteel is omgeven door een gracht en ingesloten door weelderig groen. De charmante Meganebashi brug is absoluut het moment voor een foto, het is de oudste steenboogbrug in Japan en wordt ook wel de bril brug genoemd omdat de twee bogen en hun weerspiegeling in het water op het beeld van een bril lijken.
Het is een actieve dag geweest, deze tocht heeft zo’n zes uur geduurd. Uw lunch is inbegrepen in deze tour. Halverwege de middag wordt u naar uw hotel gebracht zodat u even kunt opfrissen voor het diner. Een energiek avontuur om op terug te kijken!