De geweldige ligging, het spectaculaire uitzicht en het uitgesproken design zorgen bij Elsa's Kopje voor een sublieme safari ervaring

Elsa's Kopje heeft een prachtige ligging op een 'kopje', het Afrikaanse woord voor een kleine granieten heuvel. Het camp ligt in Meru, een nationaal park met een bijzonder verhaal. Het was namelijk de plek waar de zoölogen Joy Adamson en haar man George een leeuwinnenwelpje grootbrachten. Ze noemden haar Elsa en tegen de tijd dat Elsa er klaar voor was, heeft het stel haar weer vrijgelaten in de natuur. De bijzondere ervaringen die het stel met de leeuwin beleefden, werden door Joy gebundeld in het beroemde boek 'Born Free', dat in 1966 verfilmd is en daarvoor later zelfs een Oscar ontving. Het verhaal is nog altijd inspirerend voor velen en zo ook voor de grondleggers van Elsa's Kopje. Het was voor hen niet meer dan logisch om hun bijzondere camp deze naam te geven. 

Op een kopje

Door de ligging op een 'kopje' heeft dit camp meteen al één streepje voor. Het uitzicht over de Afrikaanse bush is vanaf de heuvel werkelijk fenomenaal. Ook vanuit uw sfeervolle halfopen Afrikaanse cottage zult u zich er elke keer weer aan vergapen. Ja, zelfs vanuit de badkamer hoeft u hiervan niets te missen.

Uitbundige natuur

Meru National Park heeft een zeer afwisselend landschap met sappig grasland, moerassen, palmen, acacia's, baobab bomen en riviertjes. Genoeg leefruimte voor de Big Five en zeldzame diersoorten als neushoorns en grevy zebra's. U kunt het park op allerlei soorten ontdekken. Natuurlijk tijdens een gamedrive (ook 's nachts), maar ook te voet of tijdens een vistripje. 

Voor en na de gamedrives

Bent u niet of gamedrive of op wandelsafari, dan kunt een paar uurtjes doorbrengen aan het zwembad of in de bibliotheek, met een koel drankje. De culinaire verzorging is bij Elsa's Kopje tiptop in orde. De keuken is een speels samenspel van Italiaanse en lokale invloeden. Wat wij hier erg bijzonder vonden is het 'bush breakfast'. Afgezonderd van de andere gasten geniet u op een intieme plek in de bush van een heerlijk vers ontbijt; beter kan de dag niet beginnen. 

Tripadvisor over Elsa's Kopje

Vergelijkbare accommodaties in Kenia