De befaamde Aman hotels zijn neergestreken in Laos, en hoe!

Amantaka is een zeer exclusief hotel, gesvestigd in een sierlijk Frans koloniaal bouwwerk op een groot landgoed ten zuiden van de Mount Phousi. Het resort is ondergebracht in het oude ziekenhuis van Luang Prabang en is met oog voor detail ontwikkeld tot dit bijzondere hotel; een echte aanwinst voor de Aman groep! Het Amantaka Resort voldoet zondermeer aan de hoogste standaard. De inrichting is een zorgvuldige afspiegeling van het exclusieve karakter.

Historische bezienswaardigheden

De centrale ligging van het Amantaka Resort is een pre. Luang Prabang staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESO. Het resort ligt ten zuiden van de berg Phousi en is gelegen in deze pittoreske UNESCO World Heritage stad, het centrum van het Laotiaans Boeddhisme. Op loopafstand vindt u boutiques, restaurants en aanstekelijk geurende bakkerijen. Ook de rivier de Mekong en de beroemde nachtmarkt zijn te voet bereikbaar. Historische bezienswaardigheden als de '30' gouden tempels, het voormalig Koninklijk Paleis en de Kuang Si watervallen liggen allemaal binnen 30 kilometer reisafstand.

Amantaka beschikt over uitstekende fitness faciliteiten en een groot gemeenschappelijk zwembad. Op aanvraag kunt u deelnemen aan privé-, fitness- en yogalessen. Naast het resort ligt een tennisbaan. Bij gebrek aan tegenstand regelt Amantaka een speler voor u. De bibliotheek rijkelijk gevuld met literatuur en naslagwerken. In de Aman Spa zijn vier behandelkamers voor verschillende massages, gezichtsbehandelingen, scrubs en of wraps. 

Betoverende tuin

U verblijft in een van de 24 luxe suites, die zijn onderverdeeld in vijf typen. Het oppervlak varieert van 70 tot 120 vierkante meter. Er zijn suites met een eigen terras en tuintje. Kiest u voor een van de pool suites, dan geniet u van de luxe van een eigen zwembad! De suites hebben alle een zeer fraai interieur, met hoge plafonds en koloniale meubelstukken die voor een koninklijke sfeer zorgen. Na het openen van de karakteristieke Louvre deuren is het zicht op de tuin betoverend. 

Privé dineren op het landgoed

Aan het eind van een indrukwekkende dag en voorafgaand aan uw diner, is het hier gebruikelijk om even te ontspannen in de Lounge Bar. Het aperitief heeft een doel. Want even later dineert u in The Dining Room. In deze aangename omgeving krijgt u voortreffelijke Franse en lokale specialiteiten geserveerd. Voor een klein hapje neemt u plaats in de Pool Terrace. Amantaka biedt de mogelijkheid om volledig privé te dineren op het landgoed of in uw eigen suite.

Tripadvisor over Amantaka

Vergelijkbare accommodaties in Laos