Sofitel Luang Prabang is in 2011 onderscheiden met 'the Worlds best luxury hotel interior design Award'

Vanuit het Sofitel Luang Prabang kunt u meerdere excursies ondernemen om de stad Luang Prabang en de omgeving beter te leren kennen. Dat kan met een auto met chauffeur, maar ook te voet of op de fiets.

Beleef Luang Prabang

Neem de tijd voor een bezoek aan een paar dorpjes en picknick samen aan de oevers van de Mekong. De vroege vogels zien 's morgens de monniken als een langgerekte oranje slinger door de dorpjes trekken. De meest intense ervaring is een tocht met een gids voor u alleen. Die weet de pareltjes onder de Franse koloniale gebouwen en de eeuwenoude tempels moeiteloos te vinden. De vroege vogels zien 's morgens monniken als een langgerekte oranje slinger door de dorpjes trekken. Aan het eind van de dag is er niets dat meer ontspant dan de Indochine Spa van het hotel.

Suites van een klasse apart

Het hotel heeft vier typen suites, de Garden Suite, Heritage Suite, Pool Suite en de Governor Suite. De Garden Suite is de standaard categorie. Door de hoge plafonds en een oppervlakte van 46 tot 56 vierkante meter, is deze suite al ruim bemeten. De twee Heritage Suites liggen in het koloniale hoofdgebouw. In de ruime tuin bij deze suites ligt een terras met comfortabele ligbedden. Op de vier hoeken liggen de Pool Suites. Bij elke deze grootformaat kamers ligt een privézwembad van 14 vierkante meter in de grote L-vormige tuin. Vanuit twee van deze suites bestaat toegang tot de oude uitkijktorens die bij de restauratie weer in ere zijn hersteld. De inrichting laat niets te wensen over: ruime sofa's, luxueus bedlinnen, regendouches, een binnen- en of buitenbad en wifi. De Governor Suite is van een klasse apart. Totale afzondering, rust en ruimte in de privé tuin, de binnen- en buitenbadkamer en een enorm oppervlak in de suite zelf.

Voortreffelijke keuken

Sofitel Luang Prabang serveert voortreffelijke maaltijden in restaurant Kaipen. Deze keuken werkt naast de lokale met een westerse en een biologische kaart. Zusterhotel Les 3 Nagas (op 5 minuten rijden) evenaart het kwaliteitspeil van Sofitel Luang Prabang. Les 3 Nagas is gespecialiseerd in typisch Laotiaanse gerechten. In uw suite dineren is hier vanzelfsprekend ook mogelijk. Tijdens uw verblijf kunt u de leerzame kookworkshop van de chef volgen. Dan gaat u samen naar de markt voor alle ingrediënten om later in de Ka-Toke keuken de maaltijd te bereiden. Bij de Sabai Library & Lounge druppelen de hotelgasten langzaam binnen voor een drankje.

Tripadvisor over Sofitel Luang Prabang