Vanaf de 15e verdieping heeft u een waanzinnig uitzicht op de fjorden en het Noorderlicht!

Narvik ligt in het hoge noorden van Noorwegen. Na Moermansk in Rusland is dit de noordelijkste stad van Europa met een spoorwegstation. De hoge ligging en extreem schone lucht in Narvik maakt dit tot een uitgelezen bestemming om het Noorderlicht te kunnen zien in de herfst, winter en vroege lente. En van eind mei tot eind juli maakt u hier de midzomernacht mee. De majestueuze bergen en fjorden die de stad omarmen zijn daarnaast een bron van avontuur voor bergbeklimmers en liefhebbers van wintersport. En dat is niet het enige dat deze stad zijn flair geeft. Narvik wordt binnen afzienbare tijd bekroond met de certificatie van Duurzame Bestemming waarin authentieke en bijzondere belevingen een belangrijke rol spelen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Narvik een belangrijke strategische haven voor beide kanten. Deze tragische geschiedenis leeft nog steeds voort in de stad. 

Noorwegen aan uw voeten

Het Scandic Hotel in Narvik is één van de hoogste gebouwen van het noorden van Noorwegen en zodoende heeft u vanuit de sky bar en het restaurant op de 15e verdieping een schitterend uitzicht op Narvik, het Ofotfjord en de omringende bergen. De gerechten doen niets onder voor het imponerende uitzicht; de chef van het Scandic Hotel weet precies waar hij de meest verse ingredienten vandaan moet halen en heeft  'geheime' plekken waar hij de lekkerste bessen vandaan haalt. 

Voor de avonturiers

Het Scandic Hotel is ingericht met lichte tinten en veel natuurlijke materialen. Zoals u dat van een Scandinavisch interieur mag verwachten. Het is een prettige uitvalsbasis voor het bezoeken van een aantal bijzondere musea en het maken van typisch Noorse activiteiten. Het War Museum, ook wel het museum van de vrede genoemd, heeft een interessante expositie over de aanval en bezetting van de nazi's en de rol die Noorwegen speelde in de Tweede Wereldoorlog. Ook een avontuur aan boord van een rib-boot is goed te doen vanuit het Scandic Hotel. U hijst uzelf in een enorm pak en trekt daaroverheen nog eens een reddingsvest aan. U vaart door de imposante fjorden en dicht langs de grote vrachtschepen met onderzeeërs aan dek. U ziet een zeearend over de kliffen vliegen en hoort alles over de rijke historie van de haven van Narvik, waar veel wrakken op de bodem liggen.

Comfortabel en stijlvol

Van de kamers moet u niet teveel bijzonders verwachten, deze zijn ruim genoeg, licht en voorzien van alle modern gemakken. Met het uitzicht dat u heeft vanaf de 15e verdieping weten wij zeker dat u niet teveel tijd in uw kamer zal doorbrengen maar geniet van het moois dat de Noorse fjorden en bergen u te bieden hebben!