Een betoverend droomwerk aan de rand van de woestijn

Er is maar weinig in deze 19e -eeuwse Kasbah dat u de adem niet doet ontnemen. Alleen de weg er naar toe al is een beleving die u reikhalzend doet uitkijken naar de aankomst. De stoffige weg van het Atlasgebergte naar de rand van de Sahara zal al een tipje van de sluier doen oplichten… het avontuur ligt op u te wachten! De letterlijke vertaling van Dar Ahlam is ‘droomhuis’ en dat is precies wat de Parijse partyplanner én architect van dit kunstwerk, heeft weten te creëren. 

Crème de la crème

Dar Ahlam behoort tot de absolute top van accommodaties in Marokko en het zal u dan ook niet verbazen dat het hotel is aangesloten bij de prestigieuze Small Luxury Hotels. Gevestigd in een traditionele kasbah en gelegen in Ouarzazate in een weelderig palmbos aan de rand va de woestijn, is een verblijf hier altijd een onvergetelijke beleving. Er zijn negen suites die in traditionele berberstijl zijn ingericht compleet met airconditioning, openhaard, grote badkamers en een uitzicht over het Atlas gebergte. U vindt hier geen televisie of telefoon (maar het mobiele bereik hier is goed) maar wel prachtige antieke accessoires en zijden gordijnen. Van de negen suites zijn er vier superior suites en een villa. Deze is gelegen bij de centrale patio en heeft een eigen terras met openhaard en privé zwembad. 

Heel veel privacy

Dar Ahlam biedt privacy, heel veel privacy. Zo ook bij uw verschillende maaltijden; u geniet altijd à deux of en famille en nooit twee keer op dezelfde plaats van de bijzondere creaties die chef Frederick Grasser Hermé u voorschotelt. Geniet van een lunch in de kruidentuin of tussen de olijfbomen. Om vervolgens te dineren in een donker hoekje van de Kasbah of op een geheim terrasje. Voorafgaand aan uw diner en na afloop worden er drankjes geserveerd in de Grand Salon. Indien gewenst kunt u ook genieten van een drankje op het dakterras. Sluitingstijd? Dat kennen ze hier niet. De keuken voorziet u van heerlijke gerechten wanneer en waar u maar wilt. 

Het avontuur wacht

Overdag trekt u er met uw eigen privégids op uit, de omgeving leent zich voor het maken van avontuurlijke tochten. Hike door de ruige gorges, wandel door oases of maak een fietstocht door de omgeving. Vertrek samen met uw gids, een 4x4 en chauffeur naar de woestijn om hier door de Dadès en Drâa valleien te rijden of steek de handen uit uw mouwen tijdens een kookles! Een bezoek aan de Glaoui Kasbah en het oude Joodse district mag niet ontbreken in uw dagindeling. Forten, gorges en souks komt u in de omgeving veel tegen. Proef zelfgemaakte geitenkaas, versgeperste olijfolie en bewonder prachtig bewerkte potten.  Kinderen mogen ezeltje rijden door de palmentuinen en bent u een geoefende rijder dan kunt u op de rug van een Arabier (paard) naar de kust van het Almansour meer vertrekken.

De spa is altijd een heerlijke afsluiter van uw avontuurlijke dag, en een prachtig begin van een ontspannen avond…