Droomde u er vroeger als kind van om in een boomhut te slapen? In de Hapuku Lodge wordt deze droom werkelijkheid.

Hapuku Lodge is typisch zo'n lodge waar je in Nieuw-Zeeland geen tweede van vindt. De Hapuku Lodge ligt tussen de olijfbomen op het landgoed van een hertenfarm vlakbij Kaikoura. De lodge is uniek, maar niet vanwege de overdadige luxe, badkamers als balzalen of de met sterren overladen cuisiniers. Het zijn de op tien meter hoogte gelegen boomhutten die het verblijf hier een bijzonder tintje geven. Met als prettige bijkomstigheid dat het uitzicht vanaf deze hoogte, op het blauw van de Oceaan, de Kaikoura Mountain Range en de herten die op het gemak rond grazen, echt waanzinnig is.

Op safari onderwater

Kaikoura staat onder liefhebbers van wildlife bekend als de 'maritieme Serengeti'. Een veelbelovende term voor hetgeen u onder zeespiegel gaat aantreffen. De excursies vanuit de lodge zijn veelal gericht op het water. Zwemmen met dolfijnen en zeehonden, walvissen spotten, diepzeevissen en albatrossen volgen. Aan wal is net zo veel te doen. Een culturele Maori tour, rondvluchten per vliegtuig, paardrijden, mountainbiken en wandelen. De Lodge heeft een zwembad en een massageruimte. Sterrenkijkers ervaren een sensationele avond tijdens de Night Sky Tour die in het teken staat van de Southern Hemisphere. 

Slapen in een boomhut: zo voelt dat

Een lange houten trap biedt toegang tot uw boomhut. Daar zijn er overigens maar vijf van. Nog voor u de voordeur openduwt vangt u al een glimp op van het schitterende uitzicht. De lodge hanteert een ecoconcept en doet daarom niet aan overdadige luxe. Uiteraard is het comfort daarentegen dik in orde. De boomhut is gewoon voorzien van een houtkachel, een XL kingsize bed, tweepersoons spa-bad, een regendouche en een balkon. Door het gebruik van natuurlijke materialen en handwerk meubilair, lijkt het interieur een te zijn met de omgeving. Een perfecte match. Naast de boomhutten zijn er twee suites in de centrale lodge. Voor families is het Olive House beschikbaar. Dit appartement heeft als extra een woonkamer en een eigen keuken. 

Lokale keuken

Het culinaire team maakt bij de bereiding van het driegangen diner zoveel mogelijk gebruik van streekproducten en groenten uit eigen tuin. De uitgebreide kaart met een keuze uit Nieuw-Zeelandse wijnen, cocktails en diverse biersoorten maakt het diner compleet. De maaltijden staan op tafel in de centrale lodge. Een kenmerk van de keuken is een sterke hang naar wild. Dit geldt ook voor rivierkreeft. Want Kaikoura betekent in Maori taal niets anders dan 'kreeft eten'. 

Tripadvisor over Hapuku Lodge