Een oase van rust nabij het levendige Hokitika

Stelt u zich eens voor: een plek zo ongerept en vredig dat u de tijd vergeet en heerlijk ontspant en geniet. Dit kan in de kleinschalige Rimu Lodge, omgeven door bossen, bergen en de Hokitika rivier. Hokitika en omgeving Rimu Lodge ligt in het gelijknamige plaatsje Rimu, een dorpje dat tijdens de goudkoortsperiode zo aan het einde van de 19e eeuw is ontstaan. Voor meer dan vijftig jaar was de goudmijnindustrie een belangrijke inkomstenbron voor Rimu. Vandaag de dag wordt er geen goud meer gewonnen, maar u kunt wel een kijkje nemen bij de historische goudmijnen. Maar er is meer te doen in de omgeving.

Veel meer!

De lodge ligt vlakbij de kust die ideaal is voor een strandwandeling. Het nabijgelegen stadje Hokitika is erg gezellig om een hapje te eten en te winkelen. Daarnaast zijn er tal van excursiemogelijkheden. U kunt gaan forelvissen, een bezoek brengen aan de Blauwe Kloof bij Hokitika, wandelingen maken door de natuur of een bezoek brengen aan de gloeiwormgrotten.

Ontwaken met vogelgezang

U hoeft hier 's ochtends geen wekker te zetten. Als het niet de eerste zonnestralen zijn die uw biologische klok wekken, dan zijn het wel de tjilpende vogels die u laten weten dat het tijd is om op te staan. Als u de gordijnen openschuift slaat u een zucht van verlichting. Heerlijk, dat uitzicht op al het groen. U verblijft in de Rimu Lodge in een van de slechts vier warm ingerichte kamers. Deze hebben allemaal een balkon waar het op elk uur van de dag heerlijk toeven is. 

Hokitika is voor foodies!

In de eetkamer of buiten op het balkon wordt vervolgens het ontbijt geserveerd. Vers fruit, huisgemaakte muesli, muffins, versgeperst sap, French toast, wafels en yoghurt staan voor u klaar. Voor het diner raden we u aan een kijkje te gaan nemen in Hokitika, het levendige stadje op slechts vijf minuten rijden. Hier treft u een keur aan goed aangeschreven cafés en restaurants. Maar u kunt ook in de lodge een hapje eten. De selectie aan Nieuw-Zeelandse wijnen is indrukwekkend!

Tripadvisor over Rimu Lodge