Ruige bergtoppen en een azuurblauwe zee; wat een decor

Al Bustan Palace, A Ritz Carlton Hotel is een waar icoon in Muscat. Zodra u hier binnenloopt, bent u direct onder de indruk van de imposante lobby. Dat kan ook niet anders; de prachtige mozaïeken, metershoge plafonds en enorme glimmende kroonluchter doet ieders adem even stokken. Nog voor u incheckt, krijgt u al een kop sterke Omani koffie met verse dadels aangeboden. Al snel ervaart u de persoonlijke service, het oog voor detail en de vriendelijke glimlach die u van ieder personeelslid hier krijgt toegeworpen. Echt een warm welkom in Oman!

Het is niet alleen deze indrukwekkende entree die het hotel een naam geeft; het vormt ook een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Muscat. Al Bustan Palace werd in 1985 in opdracht van Sultan Qaboos gebouwd om de eerste GCC bijeenkomst in Oman te hosten. Nog altijd is het paleis in bezit van de Sultan. De gehele bovenste verdieping is privé en het is altijd topgeheim welke VIP er verblijft. 

Kamers & suites

In 2018 heeft het hotel een grondige renovatie gehad. De 250 kamers en suites zijn in een nieuw fris jasje gestoken. De deluxe kamers vormen de basiskamers. De sea- en mountainview kamers hebben een warme, licht klassieke inrichting. De pool en lagoon access kamers hebben juist een wat lichter design. De kamers zijn alle 40m2 groot en hebben een chique, maar vrij kleine badkamer. Wenst u wat meer ruimte, dan raden we minimaal een Junior Suite aan. Voor wat extra luxe boekt u een Executive Suite of de superluxe Presidential Suite met uitzicht op de bergen of op zee. 

Aan tafel!

Binnen de muren van het hotel vindt u zeven restaurants, stuk voor stuk met een eigen keuken. Eet binnen of buiten, haute cuisine of couleur locale, Omani of internationaal. Dit is puur genieten. U begint uw dag goed met een ontbijt in het Al Khiran restaurant. Bij het innovatieve Al Khiran Terrace, dat voelt als een levendige markt met verse seizoensproducten, geniet u van Aziatische, Franse en Italiaanse gerechten. Zin in Pekingeend of dim sum? China Mood restaurant serveert Chinese gerechten van hoge kwaliteit. In The Beach Pavillion eet u heerlijke verse visgerechten en u geniet van de zwoele oceaanbries. De Franse keuken van het prestigieuze VUE by Shannon Bennet, is een aanrader.

Vindt rust in Muscat

Het hotel heeft vier zwembaden, waaronder de centraal gelegen ‘infinity pool’. Al Bustan beschikt over een mooi en ruim privéstrand, echter staan alle zonnebedjes op het gras in de tuin. Houdt u er rekening mee dat dit hotel, met zijn 250 kamers, veel gasten kan ontvangen en daarom heeft het resort ook veel zonnebedden beschikbaar. Hier en daar staan deze wat dicht op elkaar; wenst u wat meer privacy, dan kunt u een cabana huren. Deze liggen weliswaar tussen de zonnebedden, maar bieden door het ruime daybed en de gordijnen net wat meer rust. 

We noemen het als laatste, maar is zeker niet het minste: de geweldige Six Senses Spa. Six Senses is een pionier op het gebied van wellness. Met 33.000 vierkante meter heeft Al Bustan Palace zijn eigen oase van rust. Het ontwerp is een weerspiegeling van de Omaanse cultuur. Net zoals de oude, Arabische forten is ook deze spa verspreid over drie niveaus met aparte ruimtes voor mannen en vrouwen, luxe behandelkamers, sauna's, stoombaden, een fitnessruimte, een yogastudio en een sapbar waar de meest frisse combinaties voor u worden samengesteld. Elke behandeling start met een persoonlijke screening en een op maat gemaakt programma ontworpen door de Six Senses Spa experts. 

Tripadvisor over Al Bustan Palace

Vergelijkbare accommodaties in Oman