Een klassieke safari beleving te midden van de wildebeestmigratie

Olakira Camp is een exclusieve semi permanente lodge in de Serengeti. Semi permanent houdt in dat de lodge niet het gehele jaar op één plek staat, maar (in dit geval) eenmaal per jaar van locatie verandert. Dit lijkt misschien wat omslachtig, maar er is een erg goede reden voor. De lodge reist als het ware met de wildebeestmigratie mee. Van geboorte tot migratie Vanaf half december tot eind maart staan de tenten van Olakira Camp in het Ndutu deel net iets ten zuiden van de Serengeti. Hier bent u getuige van de geboorte van een nieuwe generatie wildebeesten (gnoes) op de Short Grass Plains. Vanaf juni tot eind november verhuist de lodge naar het noorden van de Serengeti. Daar staan de tenten op zichtafstand van de plek waar Bolongonja Rivier de Mara Rivier bij elkaar komen. Het punt waar de enorme groep migrerend wild in tweeën splitst; een gedeelte steekt de grens over naar de Masai Mara in Kenia, het andere wild blijft achter in de Serengeti. Een waar spektakel om te zien, en u zit eersterangs!

Een dag bij Olakira

U begint de dag met een vers kopje koffie of thee bij uw tent. Vervolgens kunt u aanschuiven bij het ontbijt en start u de gamedrive. De concentratie van wilde dieren is nergens anders hoger dan in dit gebied. De meest voorkomende soorten zijn antilopen, olifanten, zebra's, wildebeesten en buffels maar ook de katachtige zoals de leeuw, luipaard en cheetah. Vervolgens keert u terug naar het camp voor de lunch en kunt u ontspannen bij uw tent. In de namiddag maakt u vervolgens nog een game drive. Tegen de avond kunt u zich weer opfrissen en genieten van een drankje bij het kampvuur. De dag wordt afgesloten met een heerlijk diner. Tip! Verblijft u tussen juni en december in Olakira Camp, dus als het camp in het noorden van de Serengeti is opgezet, dan is het mogelijk om (tegen meerkosten) een waanzinnige ballonsafari over de Serengeti te maken!

Slechts negen tenten

U overnacht in een van de negen ruim bemeten safaritenten met eigen badkamer. De tenten zijn comfortabel ingericht met king-size bed en zitgedeelte. Om te kunnen douchen wordt het warme water handmatig bijgevuld in de 'bucket' bij uw tent. Verblijven in een safari tent is een ultieme belevenis waarbij u in direct contact staat met de natuur. Vanuit de tent heeft u uitzicht over de Afrikaanse savanne en met een beetje geluk ziet u de zebra's al grazend voorbij wandelen en hoort u de nachtelijke dierengeluiden uit de bush.

Een hoog niveau

De service en gastvrijheid zijn van een hoog niveau. Dit geldt ook voor de kwaliteit van de keuken. In een sfeervolle gemeenschappelijke eetruimte komen de gasten van Olakira Camp 's avonds samen. Rond het kampvuur vinden inspirerende ontmoetingen plaats en praten reisgenoten over de ervaringen van de dag.

Tripadvisor over Olakira Camp