Het paradijs op aarde

Een verblijf in het noorden van Thailand was nog nooit zo speciaal als nu met de vondst van Pa Sak Tong Estate in Chiang Rai. Een vergelijking met het paradijs op aarde is hier snel gemaakt. Deze accommodatie met een fantastische locatie en een perfect team van medewerkers zal voorgoed een plaatsje in uw hart innemen.

29 hectare aan zorgvuldig aangelegde tuinen en prachtig groene rijstvelden met waterbuffels, twee meanderende riviertjes en een achtergrond van bergen vormen het decor van Pa Sak Tong.  

Villa's aan de lotusvijver

Gezinnen en koppels verblijven in de Baan Sak Tong Villa. Deze prachtige teakhouten villa grenzend aan een enorme lotusvijver beschikt over drie slaapkamers waar in totaal zes personen zeer comfortabel kunnen verblijven. In de tuin bevindt zich nog een losstaande villa met twee slaapkamers zodat u hier kunt verblijven met een gezelschap van maximaal tien personen. De warme inrichting in Thaise stijl zorgt ervoor dat u hier een ultiem home-away-from-home gevoel ervaart. Ook aan faciliteiten ontbreekt het u niet. Zwemmen doet u in het heerlijke privézwembad vrij van chemische middelen en verwarmd middels zonne-energie. Uw privé sparuimte waar specialistische behandelingen worden gegeven beschikt over een stoomkamer. En een sportief begin van de dag is geen probleem in uw eigen fitnessruimte. Privacy, rust en ruimte…deze plek staat volledig in dienst van haar gasten.

Voor grotere gezelschappen tot twaalf personen biedt de Khum Sak Tong Villa uitkomst. U verblijft dan als het ware in uw eigen privédorpje op een terrein van 10 hectare. De Main Villa met twee slaapkamers bevindt zich in een prachtig teakhouten longhouse. De drie losstaande villa's waarvan één met twee slaapkamers zijn via kronkelende paden verbonden met het longhouse. Khum Sak Tong beschikt over een privézwembad van maar liefst 30 meter lang. 

Uw eigen butler

Het team van Pa Sak Tong, waaronder uw eigen butler, maakt een belangrijk onderdeel uit van uw verblijf. Zij zorgen er voor dat het u aan niets ontbreekt. De service hier is hartverwarmend. U verblijft op basis van volpension waarbij alle maaltijden, snacks, soft drinks, premium spirits en bier zijn inbegrepen. Uw maaltijden worden bereid door Khun Nid, een Executive Chef met internationale ervaring. Zij staat bekend om het bereiden van de allerbeste Tom Yum Kung, één van Thailands bekendste gerechten.

Pa Sak Tong heeft een yogamaster in dienst. Zij helpt u bij het in balans brengen van lichaam en geest. Er zijn ook mogelijkheden tot het volgen van een meditatiesessie. Verschillende therapeuten zorgen voor een ruime keuze in spabehandelingen en acupunctuur.

Voor de jongere wereldreizigers is er een kidsclub aanwezig. Een kleinschalige ruimte met boeken, spelletjes en speelgoed. 

Blije olifanten in de natuur

De prachtige omgeving leent zich bijzonder goed voor diverse uitstapjes. Een hoogtepunt vonden wij zelf het bezoek aan Elephant Valley. Een zestal olifanten worden hier in alle vrijheid opgevangen. Zij hoeven geen kunsten te vertonen of passagiers op hun rug te vervoeren. Volledig vrij van kettingen en arbeid hebben zij de beschikking over een gebied van 40 hectare groot en genieten van een ontspannen bestaan. Deze dieren in een natuurlijke omgeving aanschouwen is een geweldige ervaring.

Ontspannen wandelen

De omgeving van Pa Sak Tong is prachtig om wandelend te verkennen. Dat begint al wanneer u de achterdeur uitloopt en geniet van een ontspannen wandeling naar een theeplantage. Met een achtergrond van bergen, prachtige planten, vrolijk kwetterende vogeltjes en bontgekleurde vlinders om u heen is het puur genieten. Het pad naar de theeplantage voert langs een sereen bergmeer omgeven door rijstvelden en bossen.

U passeert een Lahu dorpje waar de dorpsbewoners enthousiast op u zullen reageren. Probeer gerust een praatje aan te knopen. Via een rubberplantage komt u in een graslandschap terecht en bij de theeplantage in terrasbouw.

Ook de Doi Chiang Trekking is prachtig om te doen. De Doi Chang, ook wel Elephant Mountain genoemd, is dé plek waar world class Arabica koffie wordt verbouwd. In samenwerking met een lokale bergstam heeft Pa Sak Tong een exclusieve wandelroute gecreëerd  op de toppen van deze berg. U wordt begeleid door een oudere dorpsbewoner die u niet alleen alles over de flora en fauna vertelt maar ook over de gewoonten en gebruiken van de Lizu stam die hier leeft. De picknick die ter afsluiting van deze excursie op locatie wordt geserveerd is er één die u van uw leven niet meer zal vergeten.

Pa Sak Tong heeft ons hart gestolen. Wij laten ook u graag kennismaken met dit stukje paradijs op aarde. Neem vrijblijvend contact op met Ingrid, die er onlangs nog mocht verblijven, voor meer informatie. Mail naar ingrid@talisman.nl of bel haar op 088-7755900.