Over The Sarojin ontvangen wij bij Talisman niets dan lof

Ten noorden van Phuket, in het rustigere Khao Lak, vindt u deze parel. Vernoemd naar de dochter van een Thaise edelman geroemd om haar enorme gastvrijheid voor de gasten van haar vader. Deze ongelofelijke gastvrijheid die hier nog altijd even sterk voortleeft maakt dat het haast lijkt alsof u persoonlijk bent uitgenodigd om hier te verblijven. The Sarojin is bij uitstek geschikt voor honeymooners en koppels vanwege de intieme en rustgevende opzet. Ook families met kinderen van tien jaar en ouder worden van harte verwelkomd.

Ruimte

The Sarojin ligt temidden van overvloedige natuur. In prachtig aangelegde tuinen met bloemrijke vijvers genieten vogeltjes van een verkoelende duik. Verspreid over het terrein liggen zeven losstaande gebouwtjes van twee verdiepingen waarin 56 Residences en Suites verborgen zijn. De Garden Residences beschikken allen over een kingsize bed en een luxe badkamer met een vrijstaand tweepersoonsbad. Op uw terras met compacte tuin is het heerlijk ontspannen in uw eigen sala. Op de hoeken van de gebouwtjes bevinden zich de Pool Residences. Hier geniet u behalve van het kingsize bed en de luxe badkamer van het comfort van een eigen zwembadje (5,5 bij 3,5 meter). De Jacuzzi Pool Suites op de eerste verdieping bieden u heel veel ruimte, zo'n 150 m2. Het hoogtepunt van deze suite is het kamerbrede terras met heerlijke Jacuzzi Pool (2,2 x 2,2) waarvandaan u uitkijkt over de tropische tuin. De slaapkamer wordt middels een deur gescheiden van de woonkamer. Met de bijplaatsing van twee extra bedden wordt deze suite in een handomdraai omgetoverd in een comfortabel gezinsverblijf voor vier personen. Een andere mogelijkheid voor gezinnen is een verblijf in een Two Bedroom Pool Residence. Deze is opgebouwd uit een Garden Residence en een Pool Residence welke met elkaar in verbinding staan via een binnendeur. 

Rust

Het elf kilometer lange zandstrand direct voor de deur nodigt uit tot lange wandelingen en brengt u bij een aantal lokale eetgelegenheden. Al hoeft u daarvoor The Sarojin helemaal niet te verlaten want ook op culinair gebied heeft deze schuilplaats heel wat te bieden. Restaurant Edge serveert gerechten uit de Aziatische keuken. Met haar prachtige ligging aan het strand worden er meerdere zintuigen geprikkeld. Restaurant Ficus ligt verscholen onder de gigantische takken en hangende wortels van deze hoogbejaarde boom welke wordt gezien als het spirituele hart van The Sarojin. Hier geniet u van de Mediterrane keuken en niet te vergeten het uitzicht op de sfeervol aangelegde lotusvijver. De naastgelegen wijnkelder staan garant voor een intense wijnbeleving. Meermaals met prijzen bekroond worden hier zo'n 200 wijnen en andere geïmporteerde dranken bewaard waarvan 20 wijnen en champagnes per glas worden geserveerd. Vanuit de bijbehorende bar worden lichte tapas en bites geserveerd. De Beach Bar tot slot, is geopend voor lunch en diner. Op de comfortabele zitjes met uw voeten in het zand is het goed toeven. De kleurrijke cocktails en fantastische uitzichten op de Andaman zee maken het compleet. Voor het ontbijt staat er een zeer uitgebreid, onbeperkt, a-la-carte menu inclusief bruisende wijn tot uw beschikking. Deze gerechten zijn elke dag beschikbaar tot 18:00 uur. Geeft u de voorkeur aan een brunch of lunch in plaats van een ontbijt dan is dat dus geen enkel probleem.

Tot rust komen

Het prachtig aangelegde zwembad heeft een afmeting van 25 x 25 meter en wordt aan alle kanten omringd door groen en brengt zowel lichaam als geest tot rust. De drijvende paviljoens met comfortabele ligbedjes helpen hier ook zeker bij. Een andere plek waar goed voor lichaam en geest wordt gezorgd is de spa. De vier behandelruimtes in de buitenlucht staan in direct contact met de natuurlijke omgeving. Terwijl u geniet van een grote diversiteit aan behandelingen hoort u de vogels fluiten en voelt u de wind zachtjes langs uw gezicht blazen. De Heavenly Head Massage, de Coconut Body Wrap en de Warm Stone Massage zijn slechts enkele heerlijkheden op het menu. In de maanden oktober tot en met mei is er een yogalerares aanwezig. U kunt bij haar een sessie boeken welke tweemaal per week in kleine groepjes van vijf wordt uitgevoerd. Voor een combinatie van ontspanning en activiteit op het water kunt u kosteloos gebruikmaken van een Hobie Cat (16ft), een Omega Topaz dinghy voor vier personen, Stand Up Paddle boards, zeekajaks en windsurfplanken.

De perfecte uitvalsbasis om Phang Nga Bay te ontdekken

Gelegen in de nabijheid van maar liefst vijf nationale parken, waaronder het bekende Khao Sok NP, en op drie kwartier afstand van de wereldberoemde Phang Nga Bay is The Sarojin de perfecte uitvalsbasis om dit natuurlijke deel van Thailand te gaan ontdekken. 

Ook voor de onderwaterpracht zit u hier precies goed. De Similan en Surin eilanden bevinden zich op minder dan een uur varen. Deze duiklocaties verschijnen keer op keer in de top tien duikbestemmingen wereldwijd en zijn toegankelijk van november tot en met april. The Sarojin biedt ter plaatse een gevarieerd belevingsprogramma op maat aan. Met de fiets op een longtailbootje oversteken naar het nabijgelegen eilandje Koh Kho Khao. Hier verkent u stranden en local life en geniet u van een picknick ontbijt. Of in de vroege ochtend naar de markt om vervolgens op een prachtige plek in de jungle een kookles te volgen. Eindigend met een romantische lunch voor twee bij een waterval. De mogelijkheden zijn eindeloos.

The Sarojin beschikt over haar eigen luxe jacht, The Lady Sarojin, waarmee mooie tochten worden aangeboden, uiteraard naar de beroemde Similan eilanden (van november tot en met april). Een aanrader is zeker ook om per fiets de omgeving te verkennen. The Sarojin stelt kosteloos mountainbikes beschikbaar. En voor de golfliefhebbers: binnen 20 tot 60 autominuten kunt u op drie 18 holes golfbanen een balletje slaan.

Community Fonds

In december 2004, direct na de verwoestende Tsunami, heeft The Sarojin een Community Fonds opgericht ter ondersteuning van lokale gemeenschappen en de natuur. Hiermee worden sinds die tijd ook diverse liefdadigheidsprojecten in de directe omgeving geholpen. Wanneer u hierin ge"nteresseerd bent is het mogelijk om een of meerdere van de lopende projecten te bezoeken. De tsunami vond drie dagen voor de grote opening van The Sarojin plaats. In plaats van haar eerste gasten te ontvangen werd zij geheel overspoeld en raakte zwaar beschadigd. De bijzondere toewijding van het personeel zorgde ervoor dat The Sarojin weer opnieuw opgebouwd kon worden. De kamers zijn als grote dank naar de individuele personeelsleden vernoemd. 

Komt u genieten van de saamhorigheid en gastvrijheid in deze fantastische schuilplaats? Wij raden u een verblijf hier van harte aan.

Tripadvisor over The Sarojin