Door: Familie Hoendervangers
De olifanten training. Onze kinderen, maar ook wij vonden het geweldig. Wat een ervaring!

Wat een fantastische vakantie in Thailand hebben we gehad.

Bij aankomst in Bangkok vonden we onze gids snel en zijn we naar ons eerste hotel, het Chatrium gegaan. Het was de eerste keer voor onze kinderen (9 en 11) in Azië, maar hier is het prima acclimatiseren. Het is een geweldig hotel zeker met kinderen door de twee slaapkamers en het keukentje. Vanuit dit hotel, direct aan de rivier, kun je met de boot naar de pier waar de skytrain gaat, maar ook kun je vanaf hier een verdere boot pakken bv naar het Grand Palace. Ook handig, er zit een sushi restaurant aangrenzend aan het hotel en een kleine supermarkt.

Na een paar dagen zijn we naar het noorden gevlogen en hebben we 2 dagen in het Anantara Golden Triangle geslapen. Dit hotel heeft onze verwachtingen ruim overtroffen. Dit hadden we nog nooit meegemaakt. De service in dit hotel is heel erg goed, het eten is fantastisch, het zwembad is zo mooi met uitzicht op de olifanten. We vonden het Italiaanse restaurant zo goed, je waant je echt in Italië in een gezellige wijnkelder, dat we er twee avonden hebben gegeten. En natuurlijk de olifanten training. Onze kinderen, maar ook wij vonden het geweldig. Wat een ervaring! Helemaal perfect geregeld van de kleren die je krijgt tot iemand van het personeel die alle foto's voor je maakt. Alles kan en er wordt hier overal rekening mee gehouden. We twijfelden van te voren een beetje over dit hotel, vanwege de prijs, maar het was het dubbel en dwars waard.

Hierna kon natuurlijk alles alleen nog maar tegenvallen, en eerlijk gezegd vonden we dat ook een beetje van het Yaang Come village hotel. De service was niet zo goed en de mensen niet echt vriendelijk. Wel alle complimenten voor de mensen van het reisbureau die onze tour verzorgd hebben van Anantara naar Chiang Mai. Door een vergissing kwam ons vervoer 2 uur te laat, maar daarvoor zijn duizend maal excusus aangeboden, wat erg tegen de cultuur van de Thai ingaat, en kregen we een lekkere fles wijn en koekjes.

Het fietsen in de omgeving van Chiang Mai vonden we tegenvallen. De fietsen waren niet helemaal geschikt voor het heuvellandschap en in die warmte fietsen was bijna niet te doen voor ons.

Hierna zijn we doorgereisd naar de jungle van Khao Sok. Wat een ervaring was dat. Even back to basic, maar leuk om hier weer olifanten te voeren en wassen. Onze kids waren inmiddels zo vertrouwd met olifanten dat ze ermee omgingen als de huisdieren thuis tot grote hilariteit van de andere gasten.

Vervolgens hoorde hier ook nog een nacht bij op het meer. Na een boottocht over het stuwmeer kwamen we bij onze drijvende tenten. Alles prima verzorgd hier, maar wel heftig vonden we. Erg warm in de tenten zonder stroom dus ook geen ventilator. En jammer dat je erg laat en erg vroeg wakker werd van de motorboten van de vissers op het meer. Maar de kano voor de tent en de tocht naar de gibbon apen maakte veel goed.

Nog wel een super compliment voor de staff van the Elephant Hills voor het terugbrengen van onze spullen die we in het eerste tentenkamp hadden vergeten.

Hierna reisden we naar onze laatste bestemming, het Sala Hotel op Koh Samui.

We kwamen aan in de stromende regen, maar de volgende ochtend werden we wakker met een stralende zon en zagen we onze kamer en vooral onze tuin pas echt goed. Wat een heerlijk hotel was dit met de duplex pool room. De kids hadden beneden hun slaapkamer en wij boven. Hier hebben we de laatste 6 nachten heerlijk kunnen relaxen. Ook een uitstapje naar de avondmarkt is vanuit dit hotel prima te doen. Je kunt heerlijk in dit hotel eten, maar ook ervoor kiezen om in één van de restaurantjes op loopafstand te eten.

Al met al een heerlijke vakantie, goed georganiseerd en een ervaring voor het leven voor ons vieren.