Ontdek Bangkok bij zonsondergang

Vandaag staat uw gids om 16:00 uur voor u klaar in de lobby van uw hotel. Per auto gaat u samen op weg naar het startpunt van deze tour, de Wat Saket. Deze tempel staat ook wel bekend als The Golden Mount en trekt verbazend genoeg veel minder bezoekers dan je zou verwachten. De tempel is prachtig gelegen op een heuvel. Een comfortabele trap met zo'n 300 treden voert u omhoog naar de top. Onderweg passeert u series kleine en grote bellen welke u kunt luiden.

Eenmaal boven geniet u van een ononderbroken panoramisch uitzicht in alle windstreken. Vanaf de voet van de Wat Saket start uw fietstocht heuvelafwaarts.

U maakt een stop bij de Ban Baat Community. Voor de exponentiële groei van Bangkok was dit een op zichzelf staand dorpje. Speciaal aangewezen door de koning om handgemaakte kommen te vervaardigen. Met deze traditionele kommen verzamelden de monniken hun dagelijkse aalmoezen. Tegenwoordig komen de meeste kommen uit fabrieken maar hier in Ban Baat draait alles nog steeds om handgemaakte exemplaren. Bijzonder leuk om hier een kijkje te nemen. Vervolgens zet u koers op de Wat Suthat, behorende bij de oudste en meest bijzondere tempels van de stad. Geniet van de prachtige muurschilderingen en de galerij met sereen poserende boeddha beelden. U fietst weer verder en maakt een stop bij de 'Flower Market' waar u kunt genieten van de bloemenpracht. De fantastische creaties die hier worden ontworpen doen dienst als offerandes in de verschillende tempels. Wanneer de zonsondergang zich aandient fietst u naar een vredig park grenzend aan de Chao Praya rivier. De zon zakt steeds wat lager en schijnt zijn laatste licht op de Wat Arun welke in een betoverend avondlicht wordt gezet. U fietst via de  grootste Amulet markt van Bangkok, welke rond dit tijdstip gaat sluiten, naar de iconische marmeren tempel, de Wat Benchamabophit. Deze tempel herkent u misschien van het 5 Baht muntstuk waarop hij wordt afgebeeld. Uw fietstocht eindigt bij de Supaninga Tha Tien Eating Room waar u een diner zal worden geserveerd. Na afloop wordt u per auto teruggebracht naar uw hotel.

Extra informatie:
- de fietstocht duurt circa 3 a 4 uur, afhankelijk van de hoeveelheid tijd welke u doorbrengt bij de verschillende tempels.
- u fietst een totale afstand van 15 kilometer en volgt daarbij een makkelijke route over de wat kleinere wegen en lanen.