Tijdens deze tour maakt u onder andere kennis met de indrukwekkende geschiedenis van Kanchanaburi

Dag 1
Bij aankomst in Kanchanaburi duikt u in de wrede geschiedenis van dit gebied. U brengt een bezoek aan het Thai Burma Railway museum en de erebegraafplaats. Een interactief museum opgericht om de geschiedenis van de Thailand – Birma spoorbaan in beeld te brengen en levend te houden. Deze spoorbaan liep over een traject van 400 kilometer van het Thaise plaatsje Ban Pong naar het Birmese Thanbyuzayat. Op de kaart een onwaarschijnlijk grote afstand voor het handmatig aanleggen van een spoorbaan door een ruig, bergachtig landschap. De aanleg, in 1942, werd gedaan door Aziatische arbeiders en krijgsgevangen van de Japanners welke beiden tot zeer zware arbeid gedwongen werden. Onder miserabele omstandigheden is deze spoorbaan in slechts 16 maanden aangelegd. De lugubere bijnaam Death Railway dankt de baan aan het feit dat er dagelijks tientallen mannen omkwamen door uitputting, ondervoeding en ziekte. Naast de circa 100.000 Aziatische dwangarbeiders zijn er ook vele Britten, Australiërs, Amerikanen en bijna 3000 Nederlanders omgekomen. Na de voltooiing van de spoorbaan bestond het werk uit onderhoud en reparatie van schade door geallieerde bommen-werpers. De werkkampen lagen vaak naast vitale punten van de baan waardoor bombardementen ook nog veel slachtoffers en gewonden onder de dwangarbeiders veroorzaakten. 

Na het museumbezoek gaat u samen met uw gids op weg naar de beroemde Bridge over de River Kwai, het symbool van de spoorlijn. Misschien kent u de boeken wel, ‘The Bridge over The River Kwai’ en ‘The Railway Man’, anders is het zeker een aanrader om deze te gaan lezen voor uw reis. Deze spoorbrug, van staal, wordt nog steeds gebruikt door lokale treinen. Per boot vervolgt u uw reis voor een ontspannen tochtje stroomopwaarts. Terug op het vasteland bezoekt u de kleine nederzetting Pak Preak met charmante (werk)huisjes uit de tijd van koning Rama V.

Vervolgens is het nog een uurtje rijden naar uw accommodatie voor de komende twee nachten. U rijdt in noordelijke richting, door een prachtig groene omgeving.  Op een gegeven moment komt u aan bij een snelstromende rivier met aan weerszijden hoog oprijzende kliffen. Hier gaat u met uw gids aan boord van longtailboat voor een  verkoelend boottochtje naar de receptie van The Float House. 

The Float House
U verblijft twee nachten in een Floating Villa op basis van halfpension. 

The Float House, een bijzonder, drijvend hotel op de rivier in een prachtige groene setting. Vanuit de longboat ziet u ze al liggen, een lange rij met drijvende, charmant uitziende, houten huisjes op het water. De huisjes liggen aan elkaar vast, achterlangs loopt een lang overdekt vlonder pad waarover u naar uw kamer loopt.  

De huisjes hebben een afmeting van maar liefst negentig vierkante meter en zijn van alle gemakken voorzien. Charmant in Thaise stijl ingericht, met veel gebruik van teakhout, licht linnen en vrolijk gekleurde kussens. In uw huisje treft u een groot bed met klamboe, minibar en koelkastje, een eigen terras met schommelbank en zitje en een eenvoudige badkamer voorzien van een prettige regendouche. Er is airco aanwezig en een fan, maar de badkamer is open en zonder airco.  

The Float House is geen top luxe accommodatie, het gaat hier meer om de beleving zo midden in de natuur!  Als je op bed ligt, voel je het rustgevende deinen van het water. Als er een snelle boot voorbij vaart, dan verandert het zachte deinen in een golfbeweging. Voor mensen die hiervoor gevoelig zijn is het aan te raden tabletjes tegen reisziekte mee te nemen.  

Bij de receptie hangen zwemvesten die je kunt gebruiken om op de stroming van de rivier mee te deinen.Je springt vanaf je eigen terras de rivier in en je laat je meevoeren met de stroom. Let goed op, aan het einde van de raft, bij de rode vlag, moet je een paar stevige slagen zwemmen om bij het trappetje te komen waar je uit de rivier kunt klimmen. Leuk en heerlijk verfrissend! 

Het restaurant ligt uiteraard ook aan de rivier, het diner is in de vorm van een set dinner of een eenvoudig buffet. Het ontbijt is ook eenvoudig opgezet, koffie en thee staan voor u klaar in kannen, er is fruit, toast, croissantjes en eieren. 's Morgens kan het nog wat fris zijn maar desondanks heerlijk om buiten te eten en te genieten van de opkomende zon boven de hoge kliffen (inclusief lunch en diner).

Dag 2
Na het ontbijt is het tijd om op pad te gaan en de omgeving verder te verkennen. U wordt opgehaald voor een rit van ongeveer 80 kilometer naar de Hellfire Pass.De Hellfire Pass was onderdeel van de Thailand – Birma spoorbaan. Er moest hier dwars door een bergketen worden gehakt. Tot diep in  de nacht werd er hier, uur na uur, doorgewerkt. De Hellfire Pass kreeg zijn naam door de flikkerende fakkels die de arbeiders met zich mee droegen wanneer zij in het donker aan de spoorlijn werkten. Inmiddels zijn de rails grotendeels verdwenen maar kunt u een wandeling over de spoorbaan maken. De uitgehakte rotsen zijn indrukwekkend om te zien. Ook brengt u een bezoek aan het bijbehorende museum.  

Na een lunch in een lokaal restaurant is het tijd om zelf een stuk over de spoorbaan te rijden. U stapt aan boord van een lokale trein voor een korte rit over de 'Death Railway', u volgt het traject van Nam Tok Station naar Tha Kilen. 

De verdere middag staat in het teken van natuur en ontspanning. U bezoekt de pittoreske Erawan waterval in het gelijknamige natuurpark. Er zijn zeven niveaus en u kunt deze allemaal bewandelen. Goede wandelschoenen zijn een must. Vergeet ook uw zwemkleding niet. Van mei tot september zijn de poelen goedgevuld en kunt u in het heldere water en onder de waterval zwemmen. 

Extra informatie:
Uw gids bekijkt ter plaatse of het veilig is om onder de waterval te zwemmen. Vertrouwt u alstublieft op zijn of haar kennis en kunde. 

Na deze interessante dag keert u terug naar The Float House voor het diner en de overnachting. (ontbijt, lunch, diner) 

Dag 3
Na het ontbijt gaat u te voet op weg naar de Lawa Cave. Deze ligt vlakbij The Float House. De stalactieten, stalagmieten en de verschillende kamers zijn prachtig om te zien.  

Vervolgens is het zo’n drie uur rijden naar uw accommodatie in Hua Hin. 

Extra informatie:
Om de grot te bereiken dient u een behoorlijk aantal traptreden te trotseren. U dient om die reden goed ter been te zijn (ontbijt). 

Gedurende uw uitstap naar Ayuthhaya en Kanchanaburi wordt u begeleid door dezelfde gids en chauffeur als tijdens uw verblijf in Bangkok. Zij reizen met u mee.