Een pretpark voor echte racemonsters

Voor de echte racemonsters is er een zeer passend pretpark even buiten Abu Dhabi te vinden; het Ferrari World pretpark. Met een oppervlakte van 86.000 vierkante meter is dit het grootste indoor pretpark ter wereld! De locatie is ook zeer toepasselijk: het is gelegen op het Yas Marina eiland waar ieder jaar de formule 1 te gast is voor de grote prijs van Abu Dhabi! 

Er is hier voor jong en oud vertier en vermaak te vinden, met één ding gemeen: Ferrari staat centraal. Hier vindt u de snelst gelanceerde achtbaan ter wereld, de Formula Rossa. Binnen vier seconden haalt deze een snelheid van maar liefst 240 km/u en een hoogte van 52 meter. Niet voor iedereen geschikt, want tijdens een ritje wordt u blootgesteld aan G krachten die piloten van F16 vliegtuigen ervaren. Wie durft?

Er zijn nog tal van andere attracties te vinden die gericht zijn op liefhebbers van Ferrari, ook voor kleine kinderen. De Junior Pilotas is een trap skelter in de vorm van een ferrari en kinderen kunnen hier naar hartenlust hun energie op kwijt. De Flying Ace achtbaan is onlangs toegevoegd aan het pretpark en is de steilste achtbaan ter wereld. De klim direct na de start is meer dan 50% en daarna maakt u ook nog eens de grootste looping ter wereld van zo’n 52 meter lang! 

Ferrari World in Abu Dhabi is iedere dag geopend van 11:00 – 20:00 en op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 22:00.