Een oase van rust net buiten Hue

Pilgrimage Village doet haar naam eer aan. In dit fijne boutique resort, opgezet als een dorpje, vindt u echter geen pelgrims, maar treft u uitsluitend reizigers die net als u op zoek zijn naar een oase van rust. De ligging, net buiten de drukte van Hue, draagt bij aan de serene sfeer, maar het is toch vooral de opzet van het resort wat zorgt voor rust en harmonie. Zodra u de lobby uitloopt, wandelt u een prachtige tuin in met smalle paadjes die toegang bieden tot de kamers en bungalows.

De schatten van Hue

Hue staat vol met eeuwenoude monumentale schatten die u waarschijnlijk het liefst allemaal zou willen bekijken. Een must see is de voormalige keizerlijke stad met zijn royale ambiance en zijn keur aan bijzondere tempels en heiligdommen. Bezoek de oude stad te voet of tijdens een fietstocht, waarbij u ook een stuk in de rustieke omgeving van Hue zult fietsen. Hier komt u op plekken waar maar weinig andere toeristen komen en de bevolking oprecht verwonderd is u te ontmoeten. 

Van de stad naar de spa

De Verdana Spa is niet zomaar een spa. Het is een uitgebreid wellnesscentrum met vele faciliteiten en alle denkbare behandelingen: facials, massages, lichaamsbehandelingen, manicure, badrituelen en meer! Speciaal voor koppels zijn er speciale romantische wellnesspakketjes en er is zelfs een apart spamenu voor kinderen. Daarnaast ligt centraal in het resort een riant zwembad met daaromheen een aantal fijne ligbedden. 

Ruime bungalows

Onze voorkeur gaat uit naar een verblijf in een van de traditioneel ingerichte bungalows van het resort. De eigenaar van het resort heeft zich voor de bouw van de bungalows duidelijk laten inspireren door de lokale architectuur. Ze hebben allemaal een karakteristiek exterieur met daken van palmblad en een sfeervolle inrichting met onbewerkte bakstenen muren, houten vloeren, comfortabele bedden en een terras of balkon. Voor gezinnen boeken we een familiekamer met connecting rooms. 

Ga voor authentiek of modern

Pilgrimage Village heeft twee restaurants die elk heel anders van karakter zijn. Het Junrei restaurant is gevestigd in een enorm traditioneel huis met een authentieke en ruimtelijke sfeer. De keuken is gespecialiseerd in Vietnamese delicatessen die u zeker eens moet proberen. Restaurant Valley is juist heel modern. Het restaurant heeft een eigentijdse uitstraling, er hangt hedendaagse kunst en de menukaart bevat een selectie aan internationale gerechten.  

Tripadvisor over Pilgrimage Village

Vergelijkbare accommodaties in Vietnam