Tijdens de wandelingen komt u vrijwel geen enkele andere toerist tegen

De rit naar de Topas Eco Lodge is al veelbelovend voor het verblijf dat komen gaat. Al rijdend door de Red River Delta geniet u vijf uur lang van een glooiend heuvellandschap met af en toe een uitzicht op de sprankelende red river. Uw gids kan u tijdens de rit al meer vertellen over de omgeving en de cultuur van de etnische minderheden in de dorpjes rondom de Topas Eco Lodge. 

Een bijzonder verblijf

Inmiddels komen er jaarlijks zo’n twee miljoen toeristen naar Sapa en is de authenticiteit hier ver te zoeken. En daarom is juist een verblijf in de Topas Eco Lodge zo bijzonder; het landschap waar Sapa zo bekend om is kunt u in alle rust en zonder andere reizigers ervaren, want de lodge ligt in het Hoang Liem National Park op zo’n 45 minuten rijden van dit toeristisch oord. Bent u fit, dan kunt u hele dagtochten maken.

Talisman specialist Evelyn maakte een trekking van 12 kilometer: ‘We liepen door een prachtige vallei en werden omringd door rijstterrassen. In deze vallei wonen de Red Zao, geweldig om te zien hoe zij hun cultuur en tradities weten te bewaren! Extra bijzonder was dat de rijst werd geoogst toen ik er was. Dat had ik nog nooit kunnen aanschouwen. Erg mooi om te zien.’ 

Onbetaalbaar uitzicht

De lodge en de bungalows zijn comfortabel, netjes en schoon maar vrij basic. Het uitzicht daarentegen is alles behalve basic! De 33 bungalows liggen op een heuvel en bieden aan de ene zijde zicht op de grillige bergen en aan de andere zijde op de rijstterrassen. Bent u hier in de zomermaanden, dan staat de rijst volop in bloei en is het genieten van een groen en geel kleurenpalet!

Aandoenlijke service

Doordat er veel personeel uit de omliggende dorpjes komt, is de service aandoenlijk maar niet te vergelijken met de vijfsterren accommodaties in de grote steden. Het ontbijt is verrassend uitgebreid. Bij een hoge bezetting is het diner vaak in buffetvorm; is het minder druk bestelt u a la carte en kunt u mooi op gemaakte borden en smakelijke maaltijden verwachten.

Eco

Bij veel activiteiten in en om de lodge wordt rekening gehouden met de omgeving. We noemden al het aannemen van voornamelijk lokaal personeel, maar er is meer. Zo heeft de lodge een eigen moestuin met biologische producten, worden kippen gehouden voor verse eieren en worden de bekende setjes kammen en tandenborstels en zelfs badjassen enkel op verzoek uitgereikt. Waar elders plastic flesjes water op de kamers staan, krijgt u hier een herbruikbare aluminium en bamboe bidon te leen.

Koel klimaat

De inrichting en bouwstijl van het hotel zijn aangepast op de omgeving en het koele klimaat van de bergen. Zo zijn er openhaarden in de lounge en is er een kleine spa met massagefaciliteiten. Een verdiende weldaad na een lange dag wandelen! En anders is het fraaie verwamde ‘infinity’ zwembad met naastgelegen bar een geschikte plek voor wat ontspanning.

Vergelijkbare accommodaties in Vietnam