Door: Familie Figge
'Wat een prachtig land, bedrijvige en ontzettend aardige mensen die je met warmte en liefde willen ontvangen.

Na eerder een zeer geslaagde reis via Talisman naar Bali gemaakt te hebben ging dit jaar onze zomer vakantie naar Vietnam.

Onze eerste reactie is 'wat een prachtig land, bedrijvige en ontzettend aardige mensen die je met warmte en liefde willen ontvangen'.

Onze reis ging van Noord naar Zuid en wij werden bij aankomst in Hanoi meteen goed opgevangen door de lokale gids. Ondanks een vertraging van 8 uur met onze blauwe vrienden was was men op de hoogte van de vertraging en liep alles relaxed. Dat vind ik het grote voordeel van reizen met Talisman, je word compleet ontzorgt. Dat begint al met vertrek en het valet parking, daarna stap je in je vliegtuig en bij iedere bestemming wordt je direct na de bagage band of soms al bij de bagage band opgepikt door een goed Engels sprekende lokale gids. Op deze manier kan iedereen reizen naar landen waar het soms misschien iets minder goed georganiseerd is.

Na een paar dagen Hanoi zijn we naar Halong Bay gereisd, prachtige rotsformaties en een even zo mooie boot. De crew was weer fantastisch en steeds bezig het ons op een ongedwongen manier naar wens te maken. Na twee drukkere activiteiten (Hanoi, Halong Bay) hebben wij de rust opgezocht van The Nam Hai en de Six Senses. Twee fantastische resorts. The Nam Hai ligt dicht bij Hoi An een ontzettend leuk authentiek plaatsje dat op de UNESCO wereld erfgoed lijst staat. De Six Senses ligt in een onbewoond gedeelte van een schiereiland waar je de apen in de bomen ziet hangen en waar je met een bootje heen vaart, optimale rust en plezier voor kinderen (Zwemmen, peddel boarden, surfen, vissen, waterskiën, kids club) en voor volwassen top massages.

Na deze rust hadden we een top hotel en top begeleiding door een fantastische gids in Saigon. Veel gezien en de scooter tour door de stad was één van de hoogte punten van de vakantie. Ook het bezoek aan de Ho Chi Min Tunnels was fantastisch. Ook hier brengt Talisman je naar een tunnel complex dat rustig is en op afstand ligt van de toeristische plekken waar alle andere toeristen heen gebracht worden. Onderweg wat stops gemaakt oa bij een rubber plantage.

Onze reis is afgesloten met een Mekong Delta cruise. Tijdens deze cruise hebben we vooral erg veel gezien van het lokale leven. De gids nam ons mee naar een steen fabriek, een dame die rijstkoek maakte, een kokosnoot verwerker, een viskweker. Alles heel kleinschalig en zelfs voor onze jongste dochter van 6 was het heel leuk. Zij mocht van alles doen zoals het maken van bakstenen en rijstkoek.

Al met al een top vakantie, die van de eerste tot de laatste minuut fantastisch georganiseerd was. Onze ervaring, na twee reizen met Talisman, is dat iedereen op de Talisman wijze alle continenten kan bereizen zonder inspanning of stress en je altijd in contact komt met de lokale bewoners.

Hartelijk dank en tot een volgende keer,

Fam Figge