U gaat deze morgen al vroeg op pad; om 08:00 uur wordt u door chef Ai, een gepassioneerde kok met een voorliefde voor eten, bij uw hotel opgehaald voor een culinaire tour door Hanoi. Te voet gaat u door de straten van Hanoi en ervaart u de lokale keuken. Proef ‘pho cuon’, terwijl Ai u uitlegt hoe deze smakelijke loempia’s met rijstvellen en vlees worden gemaakt. Vervolgens loopt u naar de lokale markt, waar u geniet van de bedrijvigheid, kleuren en geuren. U leert veel over typische Vietnamese gerechten en hoe deze worden bereid. Probeer ‘banh cuon’, een smakelijke snack met een vulling van gekruid varkensvlees in een pakketje van rijstbeslag. Terwijl u door de straten van Hanoi loopt zal het u opvallen dat zelfs bij het kleinste eettentje kleine plastic stoeltjes staan waar de locals hun maaltijd nuttigen. U mengt zich tussen hen om een volgende lekkernij te proberen; een salade met papaja. Tot slot neemt chef Ai u mee om de tour af te sluiten met een selectie aan desserts, waaronder kokosijs, een zoete soep en seizoenfruit.