In dit legendarische gebouw uit 1901, gelegen in het hart van de Franse Wijk in het elegante en exotische Hanoi, waant u zich in de tijden van weleer

Het vijfsterren Sofitel Legend Metropole Hanoi staat voor Frans koloniale grandeur en tijdloze elegantie. Dit is verreweg het beste hotel van Hanoi. Uitmuntende service, klassieke grandeur en een indrukwekkende clientèle; van royals tot Angelina Jolie. Dit koloniale hotel combineert Europese chic en exotische Vietnamese charme met moderne luxe en comfort.

Centrale ligging

Een ingetogen verblijf in de bruisende stad, uniek gelegen vlakbij de bedrijvige Oude Wijk, de Dong Xuan markt en het Hoan Kiemmeer. In het hart van Hanoi geniet u volop van de schitterende lokale en koloniale architectuur, pagodes en tempels, musea en moderne kunstscene, mooie boetieks en spectaculaire restaurants. Le Spa du Metropole biedt fraaie behandelingen en So Fit by Sofitel bestaat uit een gym, een verwarmd buitenzwembad en een Turks stoombad.

Grandeur

De 364 kamers en suites variëren in grootte van 32m2 tot 64m2. In de historische Metropole Wing is de oorspronkelijke grandeur bewaard gebleven; een combinatie van Franse architectuur met Aziatische accenten, houten vloeren, mahonie houten meubelen, Vietnamese zijde en porseleinen en rijstpapieren lampen. Verblijft u in een kamer in deze vleugel, dan betreedt u het hotel via de iconische chique entree. De modernere Opera Wing ligt aan de andere van het hotel en heeft een eigen ingang. Weliswaar niet zo spectaculair als de hoofdingang, maar een fijne rustige plek om welkom geheten te worden. De Opera Wing heeft een lichter ontwerp en een neo-klassieke inrichting met rijke stoffen, houten vloeren, een harmonieus kleurenpalet met rode accenten en een luxe badkamer. Gaat uw voorkeur uit naar een meer moderne lichte kamer, dan is deze vleugel wellicht heeft prettigst om te verblijven.

Wereldse keuken

Alles klopt hier. Van een subliem ontbijt met versgebakken pain au chocolat tot een vers fruitsapje bij de poolside bar. Geniet met de beau monde van Hanoi van traditionele Vietnamese specialiteiten in Spices Garden, van de klassieke Franse keuken in Le Beaulieu, of van voortreffelijk Italiaans in het trendy Angelina, het avant garde restaurant van Hanoi. In de populaire Angelina Bar drinkt u stijlvol een drankje. En ook de iconische Bamboo Bar, naast het mooie zwembad, is een hotspot voor een Graham Green Martini of een klassieke cocktail. Ook in Le Club bar kunt u in de avond terecht voor een drankje met live Jazz muziek; ’s middags is dit dé plek voor de afternoon tea.

Oorlogsbunker; de historie aan uw voeten

De rijke geschiedenis van het hotel is merkbaar ik elke ruimte. In 2011 kwam daar nog een bijzonder plekje bij, toen werklieden tijdens de renovatie van de Bamboo Bar bij het zwembad per toeval op een gesealde ruimte stuitten. Het bleek een oude oorlogsbunker te zijn die zowel gasten als het personeel van het hotel bescherming bood tijdens de oorlog in de periode van 1964 tot 1973. Gasten met bekende namen als Joan Baez en Jane Fonda vonden hier bescherming tijdens Amerikaanse luchtaanvallen. Na de vondst werd de bunker opgeruimd, waarna deze in 2012 werd heropend om gasten van het hotel een kijkje in het verleden te geven. Vandaag de dag beleeft u hier onder begeleiding van een historicus een bijzondere rondleiding (dagelijks tussen 17:00 - 18:00 uur) en in de lobby ziet u de vitrine met diverse voorwerpen die in de bunker werden gevonden. Vraag ernaar bij inchecken!

Tripadvisor over Sofitel Legend Metropole Hanoi Hotel

Vergelijkbare accommodatie in Vietnam