Een topsafari in een oer-Afrikaans savanne landschap’

Het bijzondere Jamala ligt prachtig aan een langwerpige strook grasland in de savanne in Madikwe. Waar u zich in de lodge ook bevindt, u heeft altijd uitzicht op dit mooie stukje natuur waar zich veel dieren vertonen. Het is naar alle waarschijnlijkheid de 19e-eeuwse ontdekkingsreiziger en avonturier Richard Francis Burton geweest die het Swahili-woord 'safari' in het Engels introduceerde. Het betekent letterlijk 'lange reis' en inmiddels is het woord in vele talen een begrip die onlosmakelijk verbonden is met reizen door Afrika. Ook 'jamala' is een woord uit het Swahili en betekent zoveel als 'natuurlijke elegantie'. Beide termen passen perfect bij deze lodge. Het avontuur van het reizen, de charme en elegantie van een luxe onderkomen, een topsafari in een oer-Afrikaans savannelandschap; het komt hier allemaal samen. Exotische geluiden, wilde geuren, een overweldigend decor: Jamala Madikwe Royal Safari Lodge is een safari-beleving voor de 'happy few'. 

The Big Five en meer

Madikwe Game Reserve is met 75.000 hectare een van de grootste particuliere wildparken van Zuid-Afrika. Hierin bevinden zich verschillende zones, die alleen toegankelijk zijn voor eigen gasten. Zo bent u verzekerd van rust en ruimte. Tijdens gamedrives gaat u op zoek naar de Big Five. U heeft een goede kans op het spotten van de grote katachtigen en bijzonder is ook het grote aantal arenden dat hier voorkomt. Let vooral op de rotsheuvels (inselbergs) voor Afrika's grootste adelaar. Deze voedt zich voornamelijk met rotsdassies die hier leven. Luipaarden houden ook van deze heuvels.

Privé villa met veel privacy

Jamala telt maar vijf suites en die zijn tot in de kleinste details exclusief. Er verblijven maar maximaal tien gasten in de lodge. Uw prachtige privévilla, die uitzicht biedt op de savanne, heeft absolute privacy. Uw villa is voorzien van een uit hout opgetrokken terras met een eigen zwembad en een exotische buitendouche. Het bijzondere van Jamala is de ligging. Of u nu in uw privévilla, in de ontvangstruimte of in het restaurant verblijft, u heeft altijd uitzicht op een grote open plek, een langwerpige strook grasland in de savanne waar zich veel dieren vertonen. Met name 's avonds is het heerlijk op het terras, als u onder de heldere sterrenhemel in alle rust geniet van alle geluiden om u heen.

Awards

Ook in het restaurant komt u, dankzij het talent en de toewijding van chef-kok Nico Verster, ruim aan uw trekken. In 2015 werden zoals elke jaar de Safari Awards uitgereikt, met door Condé Nast Travelle, Tatler, Brides en Travel Africa Magazine uitgeloofde prijzen. Jamala won de onderscheiding voor beste keuken! Kijk uit naar het Jamala Madikwe Kookboek, Savannah to Sea, geschreven door de chef zelf. Tenslotte mag, wat de lodge zelf betreft, de Jamala Madikwe Royal Spa and Gym niet onvermeld blijven. Tot de producten die hier gebruikt worden behoren baobabolie, Kalahari-meloenzaadolie en aloë vera-extracten. Na uw safari-avonturen is het heerlijk om even een bezoek te brengen aan deze spa. Een ontspanningsmassage is hier van harte aan te bevelen.

Tripadvisor over Jamala Madikwe Royal Safari Lodge