Geplaatst op

V andaag vertrek ik op studiereis naar Dubrovnik en Montenegro. Deze studiereis is op uitnodiging en bedoeld om zowel de stad Dubrovnik als de accommodaties in de omgeving beter te leren kennen. Ik vertrek al een dagje eerder zodat ik ook een aantal Typisch Talisman accommodaties in Montenegro kan bekijken.

Het mooie Montenegro

De heenreis gaat soepel; de trein is op tijd en de rij bij de Security op Schiphol is kort. Wat is het altijd leuk om hier weer te zijn! Ik vlieg dit keer met Croatia Airlines naar Dubrovnik. Het is voor mij de eerste keer dat ik met deze maatschappij vlieg, dus ik ben erg benieuwd. En ik mag dubbel genieten, want ik heb een overstap in Zagreb. Duimen dus voor geen vertraging én zonnig lenteweer in het zuiden van Europa! 

Onderweg geniet ik van alle prachtige uitzichten. Eerst van de Alpen in Oostenrijk en vervolgens van de vele eilanden die voor de kust van Kroatië liggen. Na aankomst reis ik meteen door naar Montenegro. Wat een prachtige route is dit! Rond 17.30 uur arriveer ik bij Regent Hotel Porto Montonegro. Porto Montonegro ligt in de baai van Kotor en is een mooi project met luxe winkels, een haven en dus dit hotel. Als ik incheck in mijn kamer, zie ik dat er een fles lokale wijn en macarons klaar staan. Lekker! Die moeten alleen nog even wachten, want ik heb eerst een hotel inspectie. Ik bekijk samen met de sales manager een aantal kamers, het restaurant, de lounge, het zwembad en de spa. Alle kamers zijn ruim en ogen extra groot dankzij de hoge plafonds. Het balkon met uitzicht op de baai maakt het helemaal af. 

Na het ontbijt de volgende ochtend is het alweer tijd om door te gaan. Vandaag is een drukke dag vol met hotel inspecties in Montenegro. Via een mooie route reis ik naar The Chedi Lustica Bay. Ook deze accommodatie is prachtig gelegen op een schiereiland en heeft een eigen haven, verschillende privé stranden en uitzicht op de Adriatische Zee. De suites zijn ingericht in Mediterrane stijl en zijn erg ruim. Ook is er een grote spa met massage ruimte. Hierna bezoek ik Nikki Beach. Nikki Beach ligt aan een prachtige baai met uitzicht op een klein eilandje en de bergen op de achtergrond. Dit hotel gaat pas eind april open en ze zijn op het moment druk bezig met een aantal renovaties om alles weer gereed te maken voor het nieuwe seizoen. De accommodatie staat bekend om de beachclub direct aan het water en deze wordt dan ook druk bezocht tijdens de zomerperiode. Mooie en moderne uitstraling hier! 

Je kunt natuurlijk niet allerlei hotel inspecties in de omgeving van de Baai van Kotor doen, zonder het UNESCO plaatsje Kotor zelf te bezoeken. De accommodatie die ik hier bekijk, ligt midden in het oude historische centrum. De eigenaresse neemt me mee door de oude smalle straatjes van het oude centrum. We komen aardig veel katten tegen, want Kotor wordt ook wel de City of Cats genoemd. April is de perfecte tijd voor Kotor, want nu is het nog lekker rustig. De in de zomerperiode kan het hier namelijk behoorlijk druk worden. 

Vervolgens rijden we opnieuw via een prachtige route naar Forza Terra om twee boutique hotels te bezoeken. Ik ben positief verrast, want het zijn beiden erg mooie en kleinschalige accommodaties met uitzicht op de baai! Bij de tweede accommodatie vinden op het privéterras zelfs regelmatig huwelijksaanzoeken plaats. Dat zijn de beste repeaters ;). Na twee laatste hotel inspecties bij One & Only Portonovi, dat in één woord GEWELDIG is, en bij Lazure Hotel, is het alweer tijd om terug te gaan naar Dubrovnik. 

Mijn tijd in Montenegro was kort, maar krachtig. Het is een mooie bestemming en de baai van Kotor is prachtig. Prachtig komt vaak voor in deze blog, maar dat is dan ook de beste omschrijving van deze bestemming. Het is hier gewoon echt prachtig! Wil je meer weten of zelf een reis maken naar Montenegro, neem dan direct contact met mij op via marloes@talisman.nl.

 

Lees ook het reisverslag van Dubrovnik