Geplaatst op

I k stap op het vliegtuig, onderweg naar mijn geliefde Afrika! Deze keer vlieg ik via Nairobi naar het Chyulu Hills National Park voor een verblijf in Ol Donyo. Vanuit daar vlieg ik door naar de Masai Mara en hier verblijf in het bijzondere Mara Nyika Camp. Mijn reis is een onderzoeksreis, een voorbereiding op de fotografiereis die ik samen met Great Plains Conservation en Talisman aan het vormgeven ben. We gaan in januari, met een groep van minimaal zes/ maximaal twaalf personen, naar Kenia voor een geweldige fotografie safari die ik zal begeleiden.

Hou je van fotograferen? Of wil je een geweldige safari maken, inclusief unieke beelden, met een groep vrienden of familie?
Talisman specialist Martine Claessens kan je meer vertellen over deze fotografie safari en de mogelijkheden voor het boeken hiervan! 

Hieronder lees alvast meer over de reis, en mijn bevindingen tijdens mijn inspectiereis waarin vast op zoek ging naar de allermooiste plekken. 

Wil je meer weten over de reis in januari 2022? Lees dan hier verder

 

 

Onze reis start in Nairobi waar we de eerste nacht verblijven in een fijn hotel zodat iedereen op zijn eigen tempo richting de Keniaanse hoofdstad kan reizen. De volgende ochtend vertrekken we gezamenlijk in een kleine 12-seater bushplane richting Ol Donyo Lodge in Chyulu Hills National Park. Deze luxe lodge ligt midden in een honderd kilometer lang vulkanisch veld en wordt door dieren gebruikt als migratie corridor tussen Amboseli National Park en Tsavo West. Vanuit het vliegtuig zien we meteen de kenmerkende ‘rolling green hills of Africa’ die wereldbekend zijn geworden als decor voor de film ‘Out of Africa’. De komende vier nachten hebben we 110.000 hectare privé land tot onze beschikking waar we helemaal niemand anders zullen tegenkomen, want Ol Donyo Lodge is de enige lodge in dit gebied. Dit heeft als bijkomend voordeel, dat we overal off-road mogen rijden en we niet gebonden zijn aan openingsuren van het park. In twee open Landcruisers, die speciaal zijn aangepast voor fotografie, gaan we op zoek naar de bekende ‘tuskers’, olifanten met zeer grote slagtanden. Dit gebied staat erom bekend en er zijn zelfs een aantal ‘supertuskers’ die zich zeer regelmatig hier laten zien. Maar daarnaast is dit gebied ook rijk aan leeuwen, cheetahs en fantastische vogelpopulaties. 

 

 

Als we in januari de fotografie reis maken, dan heeft elke Landcruiser een eigen privé-gids voor de duur van ons verblijf en ikzelf zal wisselen tussen voertuigen om maximale begeleiding tijdens game drives te kunnen bieden. Tussen de ochtend en de middag game drives, geef ik lezingen over diverse fotografie gerelateerde onderwerpen als licht, compositie, gedrag van dieren en kennis van apparatuur. 

 

 

Maar er is nog veel meer. De lodge beschikt over een ‘sunken photography hide’, aan de rand van een drinkplek waar dieren elke dag komen drinken. We gaan een ochtend paardrijden, waarbij we zomaar oog in oog kunnen komen te staan met olifanten, giraffes of cheetahs! Elke kamer heeft zijn eigen privé zwembad en ‘star-bed’ op het dak, waar je in slaap kan vallen onder de sterrenhemel luisterend naar leeuwen en hyena’s. En ‘s avonds is er tevens de mogelijkheid voor nightdrives of astrofotografie. Kortom, een walhalla voor fotografen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de wijnkelder en de heerlijke massages. Je wilt hier nooit meer weg.

Na vier nachten is het echter tijd om te vertrekken want we vliegen door naar de Masai Mara. 

 

 

De komende vier nachten verblijven we in Mara Nyika Camp, een intieme tented lodge midden in het 20.000 hectare Naboisho Conservancy. Deze conservancy is als je het mij vraagt, de allerbeste plek in het gehele Masai Mara Ecosysteem om een grote diversiteit aan dieren te fotograferen zonder de grote hordes aan toeristen tegen te komen. Onze focus de komende vier dagen is dan ook cats, cats, cats. We gaan op zoek naar leeuwen, luipaarden en cheeta's. Ook hier hebben we de mogelijkheid om off-road te gaan en zijn we niet gebonden aan openingsuren wat tot unieke fotografische mogelijkheden leidt. Voor diegene die zelfs de hele dag op pad zouden willen, bestaat er de mogelijkheid om in het veld te ontbijten en te lunchen. Net zoals in Ol Donyo, werken we hier met twee grote open Landcruisers en zal ik wederom wisselen tussen de voertuigen. Aanvullend bestaat er, tegen meerbetaling, de mogelijkheid in Mara Nyika om een ballonvlucht boven de Masai Mara te maken met zonsopgang. Een unieke ervaring...