Met slechts zes suites en één familiesuite is exclusiviteit gegarandeerd

In het hart van de groene Chyulu Hills, ingeklemd tussen Tsavo East en Amboseli National Park, ligt de bijzondere ol Donyo Lodge. De uitzichten op de uitgestrekte vlaktes met op de achtergrond de top van de hoogste berg van Afrika zijn adembenemend. ol Donyo Lodge biedt een perfect verblijf voor reizigers die in alle exclusiviteit en rust van een ongerepte natuur en wildleven willen genieten.

Slapen

De lodge is kleinschalig en met slechts zes suites en één familiesuite is exclusiviteit gegarandeerd. Geen suite is hetzelfde, maar allemaal zijn ze zeer comfortabel en beschikken ze over een eigen plungepool. De inrichting is geïnspireerd op het omringende landschap en is een mix van modern en rustiek. Bijzonder is het dakterras boven iedere suite, waar een 'starbed' opgemaakt kan worden voor nachten onder de Afrikaanse sterrenhemel. De familiesuite met twee slaapkamers is ideaal voor gezinnen met kinderen.

Beleven

Als onderdeel van Great Plains Conservation staat ol Donyo Lodge voor behoud van natuur en cultuur. De lodge bevindt zich op de Mbirikani Group Ranch, een gebied van 275.000 hectare groot, dat eigendom is van de lokale Maasai. Door een unieke samenwerking profiteren zij direct van de opbrengsten van de lodge en zorgen ze voor het behoud van de ranch en de wilde dieren. Dit heeft geresulteerd in een gebied met een zeer rijk dierenleven waar zelfs enkele van Afrika's laatste 'great tuskers' (olifantenstieren met enorme slagtanden) vrij rondlopen. Eeuwen geleden werd een safari gekenmerkt als een reis voor mensen met een pioniersgeest en lag de focus op verkenning en avontuur. Hoewel de essentie van een safari niet is veranderd, zoeken steeds meer reizigers naar ervaringen die een diepere verbinding met zich meebrengen, waarin ze zich volledig kunnen onderdompelen in de natuur en waarin hun reis een positieve impact heeft op natuur en cultuur. Ol Donyo Lodge biedt naast de game drives in open voertuigen en begeleide bushwalks nog meer bijzondere belevenissen. Mountainbiken, deelnemen aan programma's op gebied van natuur- en cultuurbehoud, ondersteunen van anti-stroperij groepen en volgen van yogalessen zijn slechts een aantal voorbeelden van activiteiten die u hier kunt ondernemen.

Eten en drinken

De maaltijden zijn uiteraard van Relais & Chateau niveau en worden bereid door een uitstekende chef kok. Relais & Chateau staat voor uitmuntendheid in lekker eten en wijn plus een excellente service.

Vergelijkbare accommodaties in Kenia