Intiem tented camp op prachtige locatie

Mara Nyika, wat letterlijk 'grote vlakte' betekent, is een intiem tented camp met slechts vijf tenten. De tenten worden door middel van houten loopbruggen met het hoofdgebouw verbonden. Het camp ligt in een vallei en is langs een klein stroompje gebouwd. Mara Nyika Camp ligt in de Naboisho Conservancy, een gebied van 50.000 hectare groot. Naboisho betekent 'samenkomen' in de Maa-taal van de lokale Maasai en het vertegenwoordigt de 500 lokale landeigenaren die samen de conservancy hebben opgezet. Dit model combineert het behoud van natuur en cultureel erfgoed met toerisme en het verbeteren van het bestaan van de lokale gemeenschappen. Met uw verblijf in Mara Nyika Camp ondersteunt u dan ook in het levensonderhoud van meer dan 500 Maasai-gezinnen en draagt u bovendien bij aan het behoud van dit unieke ecosysteem.

Slapen

De vijf lichtgekleurde canvas tenten zijn ontworpen om optimaal te kunnen genieten van de omgeving. Alle canvas tenten bestaan eigenlijk uit drie aparte tenten: een slaapkamer, een lounge en een badkamer met een prachtig koperen ligbad. Met daarbij een ruime houten veranda én een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte vlaktes. Elke tent heeft bovendien de beschikking over een professionele Canon camera set, met een Canon 5D body en twee lenzen. De foto's die u tijdens uw verblijf met de camera maakt, krijgt u mee op een memory stick.

Beleven

Vanuit Mara Nyika Camp kunt u verschillende activiteiten ondernemen om het Naboisho Conservancy en de Maasai Mara te verkennen. Game drives in open landrovers, een bezoek aan de lokale Masai gemeenschap of een tocht per heteluchtballon (niet inbegrepen) behoren tot de mogelijkheden.

Eten en drinken

Privacy is een begrip in Mara Nyika Camp. Privacy om te leven, na te denken, te ontdekken en verwend te worden - en dat allemaal met één van de meest spectaculaire achtergronden die Afrika kan bieden. Deze privacy vindt u ook terug in de maaltijden. Wilt u lekker samen dineren bij uw tent? Of een romantisch diner in de bush? Alles is hier mogelijk.

Vergelijkbare accommodaties in Kenia